A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Податкові новини

Про ставки місцевих податків і зборів на 2022 рік

Головне управління ДПС у Чернігівській області доводить до відома, що постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 № 1330 затверджено Порядок надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів (далі - Порядок).

12:01 20.07.2021

Як визначаються податкові зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Відповідно до п.п. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 Кодексу платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Декларація), за відповідною формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

11:58 20.07.2021

Щодо сплати земельного податку платником єдиного податку

Законом України від 16 січня 2020 року N 466-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" внесено зміни, зокрема, до пп. 4 п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України(далі - Кодекс), згідно з яким з 01 липня 2020 року платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої - третьої груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку).

11:57 20.07.2021

Законність обігу підакцизних товарів та оформлення трудових відносин на постійному контролі у податківців

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області при проведенні контрольно-перевірочних заходів суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольних напоїв та тютюнових виробів було  виявлено 3 факти неоформлених відносин з найманими працівниками, всі матеріали перевірок були направлені до Управління Держпраці у Чернігівській області для вжиття відповідних заходів.

13:11 19.07.2021

Офіційне оформлення трудових відносин вигідно, як працівнику, так і роботодавцю 

З початку липня Державною податковою службою спільно з Держпраці розпочато кампанію з детінізації трудових відносин.  Податкова служба забезпечує інформаційну підтримку, надаючи Держпраці переліки суб’єктів господарювання, які мають найбільші ризики використання незадекларованої праці. 

09:41 14.07.2021

Наближається строк сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік

В управлінні податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадують, що наближається граничний термін сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік.

14:42 13.07.2021

Все про сплату ЄСВ: терміни, пільги, розмір

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) - це консолідований страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі.

14:04 13.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь