A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Податкові новини

До уваги платників податків!

Нагадуємо громадянам про можливість в будь який час доби, 24/7 та в будь якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо:

15:58 26.03.2024

Щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)

Відповідно до статті 9 розділу III Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі - Закон № 2464), суми помилково сплаченого єдиного внеску зараховуються в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску або повертаються платникам у порядку і строки, визначені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, Пенсійним фондом та Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

15:57 26.03.2024

Податківці попереджають про дотримання законодавства під час продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зокрема неповнолітнім особам

За інформацією управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області по 2 суб’єктам, які зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території Чернігівської області, нещодавно винесені податкові повідомлення-рішення про застосування фінансових санкцій.

15:56 26.03.2024

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

10:40 19.03.2024

До уваги платників податків!

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на дотримання правил перерахування коштів для сплати податкових зобов’язань та єдиного внеску.

10:38 19.03.2024

За січень-лютий 2024 року платниками Чернігівщини сплачено 4,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-лютому 2024 року сплачено 3,1 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 4,8 відс. (на 140 млн грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2023 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд гривень, що на рівні двох місяців 2022 року.

10:52 18.03.2024

Щодо особливостей справляння рентної плати за спеціальне  використання лісових ресурсів у 2024 році

Платниками рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (далі – Рентна плата) є лісокористувачі - юридичні особи, їх філії, відділення які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціальних дозволів (лісорубних або лісових квитків) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами (п. 256.1 ст. 256 Кодексу).

13:59 13.03.2024

Щодо можливості подання уточнюючих податкових декларацій у зв’язку з прийняттям Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати еколо

З метою забезпечення дотримання норм чинного Податкового кодексу України, уникнення надмірного податкового навантаження на юридичні особи, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації, забезпечення справедливого оподаткування Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує про наступне.

09:07 13.03.2024

Податківці виявили порушення під час перевірки діяльності АЗС

При проведенні фактичної перевірки податківцями було встановлено, що суб’єктом господарювання здійснено реалізацію підакцизних товарів з порушенням. А саме, відомості про реєстратор розрахункових операцій, за яким проводились розрахунки, не були внесені у додаток до ліцензії. Це є порушенням вимог ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами).

09:05 13.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь