Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Безоплатна правнича допомога

Особам з інвалідністю забезпечується повне й рівне здійснення ними всіх прав та основоположних свобод людини в усіх сферах суспільного життя

Дискримінація осіб з інвалідністю відповідно до законодавства забороняється, у тому числі й під час реалізації ними права на працю. Саме тому особи з інвалідністю потребують створення належних умов праці та справедливого соціального захисту для того, щоб успішно інтегруватися та комунікувати із суспільством.

17:02 03.12.2021

Чи потрібні права на мотоблок?

Обробивши свій город, Микола виїхав на мотоблоці зі свого двору, щоб помогти сусіду з культивацією. І майже одразу його зупинила поліція за порушення правил дорожнього руху – керування транспортним засобом (мотоблоком), який не був зареєстрований належним чином, та за водіння без водійського посвідчення. Розгублений чоловік звернувся за допомогою до Захарівського бюро правової допомоги (Роздільнянський місцевий центр з надання БВПД)

12:13 22.11.2021

Правова консультація: відшкодування збитків у разі відмови вступу у шлюб

Коли закохана пара вирішує об’єднати свої долі та одружитися – це хвилююча радісна подія – не лише для молодят, а й для їхніх батьків та родичів. Тому часто в приготуванні до церемонії весілля бере участь багато людей.

11:30 22.11.2021

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», існує первинна правова допомога та вторинна правова допомога.

17:59 27.07.2021

Підстави для позбавлення батьківських прав

Законодавством України, зокрема, частиною першою статті 164 Сімейного кодексу України (далі – СК України), встановлено вичерпний перелік підстав для позбавлення матері або батька дитини батьківських прав. Так, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, або  він:

08:40 22.06.2021

Які будівельні роботи можна проводити без дозволу на власній ділянці чи у приміщенні

Будувати житлові будинки (приватні, дачні, багатоквартирні) або виконувати їх реконструкцію заборонено без отримання відповідного дозволу. Також без попереднього узгодження не можна розпочинати роботи щодо зведення промислових і комерційних приміщень. Плануючи будівництво на присадибній ділянці (садовій або дачній) часто виникають питання щодо того, які об’єкти потребують отримання дозвільної документації на початок будівництва (оформлення будівельного паспорта забудови земельної ділянки, направлення повідомлення до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю про початок виконання будівельних робіт тощо), а які можна будувати без відповідної документації.

08:35 22.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь