A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Безоплатна правова допомога

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», існує первинна правова допомога та вторинна правова допомога.

17:59 27.07.2021

Підстави для позбавлення батьківських прав

Законодавством України, зокрема, частиною першою статті 164 Сімейного кодексу України (далі – СК України), встановлено вичерпний перелік підстав для позбавлення матері або батька дитини батьківських прав. Так, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, або  він:

08:40 22.06.2021

Які будівельні роботи можна проводити без дозволу на власній ділянці чи у приміщенні

Будувати житлові будинки (приватні, дачні, багатоквартирні) або виконувати їх реконструкцію заборонено без отримання відповідного дозволу. Також без попереднього узгодження не можна розпочинати роботи щодо зведення промислових і комерційних приміщень. Плануючи будівництво на присадибній ділянці (садовій або дачній) часто виникають питання щодо того, які об’єкти потребують отримання дозвільної документації на початок будівництва (оформлення будівельного паспорта забудови земельної ділянки, направлення повідомлення до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю про початок виконання будівельних робіт тощо), а які можна будувати без відповідної документації.

08:35 22.06.2021

Дитячими малюнками – проти булінгу

Координаційний центр з надання правової допомоги оголошує онлайн-конкурс дитячих малюнків «Країна моїх прав». Його тема: «Протидія булінгу».

15:57 23.04.2021

Як позбавити батьківських прав батька,  який не бере участі у вихованні та утриманні дитини?

Позбавлення батьківських прав – одна з найскладніших категорій справ як з процедурної, так і з емоційної точки зору. Але для багатьох родин це – єдиний доцільний варіант виходу з певної ситуації.

17:10 15.04.2021

Чи можна вивезти дитину за кордон без дозволу на це другого з батьків?

Часто трапляється так, що суперечки між батьками призводять до ситуації, коли один із них відмовляється  видавати іншому дозвіл на вивезення дитини   за кордон. А згідно із законодавством України, дітей до 16 років можна вивозити за межі держави лише, якщо обидва з батьків згодні на це. При цьому від мети поїздки вимога закону ніяк не залежить: не має значення, везете ви своє чадо на відпочинок або поправити його здоров'я. Тож, вам необхідно, щоб другий з батьків підтвердив, що він не проти подорожі.

15:22 22.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь