A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Безоплатна правова допомога

Земельні питання: як і де можна отримати консультацію юриста безоплатно

Українці, які потребують розв’язання питань щодо володіння чи користування землею, можуть безоплатно отримати консультацію юриста від системи безоплатної правничої допомоги. З початку року такою можливістю скористались понад 17 тисяч українців.

16:35 03.11.2023

Як юристи системи БПД надають правничу допомогу близьким родичам зниклих безвісти

До юристів системи безоплатної правничої допомоги дедалі частіше звертаються близькі зниклих безвісти українців — як військових, так і цивільних. Цього року таких звернень було майже 1000.

14:45 04.10.2023

Де близьким родичам зниклих безвісти отримати юридичну допомогу безоплатно 

Близькі родичі людей, які зникли безвісти у зв’язку з бойовими діями, під час пошуків можуть потребувати юридичної допомоги. Отримати таку допомогу можна безоплатно, звернувшись до системи безоплатної правничої допомоги.

14:44 04.10.2023

Оформлення догляду за особою похилого віку,  яка потребує постійного стороннього догляду

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671-VIII соціальні послуги – це дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. Особі або сім’ї можуть надаватися одна або одночасно декілька соціальних послуг. Порядок організації надання соціальних послуг затверджується Кабінетом Міністрів України. Постійний догляд – це форма догляду за особами з різними фізичними або психічними обмеженнями, що вимагає постійної присутності доглядача для надання необхідної допомоги та підтримки.

16:12 17.07.2023

Безоплатна правова допомога – це правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел

Стартом для розвитку системи БПД  став прийнятий 2 червня 2011 року Верховною Радою України Закон України «Про безоплатну правову допомогу».   6 червня 2012 року Урядом було створено першу установу системи БПД - Координаційний центр з надання правової допомоги, значно пізніше, з 1 січня 2013 року - регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відтак, 1 липня 2015 року розпочали роботу місцеві центри з надання БВПД, а з 1 вересня 2016 року – сектори бюро правової допомоги.

08:06 30.06.2023

З 19 червня Україна повертається до довоєнних правил спадкування

Кабінет Міністрів України 28 лютого 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, постановою КМУ  № 164 «Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану» встановив, що перебіг строку для прийняття спадщини або відмови від її прийняття зупиняється на час дії воєнного стану, але не більше, ніж на чотири місяці.

08:30 29.06.2023

6 травня набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3048-IX  «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану»

З березня минулого  року, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану № 198-р, яке і скасував ухвалений закон,  фізичні особи, на час дії воєнного стану, могли здійснювати видаткові операції з рахунків, на кошти яких накладено арешт державними або приватними виконавцями за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом щодо такої особи не перевищувала 100 тисяч гривень.

11:36 29.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь