Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Безоплатна правнича допомога

Система безоплатної правової допомоги працює, щоб допомогти встановити факти, що мають юридичне значення – наприклад, факт народження чи смерті – на тимчасово окупованих територіях

Від початку повномасштабного вторгнення до наших юристів надійшло понад 1000 таких звернень. У матеріалі на сайті ми розповідаємо на конкретних прикладах, у яких справах ми вже допомогли та як шукали докази для суду  http://bit.ly/3X48ckK  Увага: ВПО мають право на усі види правових послуг від системи БПД. Якщо вам потрібна допомога, щоб встановити факти, що мають юридичне значення — зателефонуйте 0 800 213 103, де вам детально роз’яснять усю процедуру та дадуть відповіді на запитання.

11:34 15.11.2022

В Україні запустили додаток «Параюристи» для допомоги у вирішенні правових проблем

 Величезна спільнота українців зараз об’єдналася для того, щоб допомагати військовим та членам їх сімей, медикам, людям, які змушені були покинути дім, дітям, які постраждали від війни. Водночас українці майже щоденно стикаються з тим, що змінюються закони, алгоритми вирішення найбільш типових правових проблем. Аби полегшити роботу тих, хто допомагає іншим, українські громадські організації та державні установи спільно створили  додаток «Параюристи». Додаток стане у пригоді:

11:46 12.10.2022

Як відмовитись від кредиту

Трапляються випадки, коли людина оформлює кредит, а потім життєві обставини змінюються – і потреба в кредитних коштах відпадає. У такому разі можна відмовитися від кредиту.

11:43 12.10.2022

Як змінились правові потреби ВПО

Правові питання, з якими внутрішньо переміщені особи звертаються до системи надання безоплатної правової допомоги, дещо змінилися. У перші місяці повномасштабної агресії рф проти України вимушені переселенці першочергово вирішували питання, що стосувалися пошуку житла, отримання соціальних виплат та гуманітарної допомоги. Натомість тепер серед актуальних правових проблем ВПО – трудові правовідносини, відновлення документів, відшкодування матеріальної шкоди внаслідок збройної агресії рф, порядок встановлення смерті на тимчасово окупованій території.

11:40 12.10.2022

Я - ВПО. Хочу переїхати в інше місце. Який орган мені потрібно повідомляти про зміну місця проживання?

Відповідно до статті 9 Закону України «Про забезпечення прав i свобод внутрішньо переміщених осіб» внутрішньо переміщена особа зобов’язана повідомляти про зміну місця проживання структурний підрозділ з питань соціального захисту населення районних, районних у місті Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання.

11:37 12.10.2022

Як переселенцям стати в чергу до дитсадка

Багато родин з дітками були вимушені поїхати з власних домівок у пошуках безпеки. На новому місці батькам треба працювати, і постає питання: “Куди діти дітей?” На жаль, через безпекові питання заклади дошкільної освіти зараз не працюють. Але якщо бути оптимістами, то все одно варто подбати про те, щоб на майбутнє записатися до дитячого садочка.

11:18 26.08.2022

Не поспішайте оформлювати кредити

Перед тим, як оформлювати споживчий кредит, порівняйте пропозиції різних фінансових установ та оберіть для себе найкращий варіант.

10:09 26.08.2022

Як вимушеним переселенцям влаштувати дитину до школи

Зовсім скоро 1 вересня. Початок 2022-2023 навчального року для багатьох українців пройде не так, як зазвичай. Мільйони українців були вимушені виїхати у безпечніші місця, отримали статус внутрішньо переміщених осіб. Хтось віддає дитину у перший клас, чиїсь син, донька продовжують навчання у своїй школі, а комусь доводиться переводити дітей до школи за новим місцем проживання. Як вимушеним переселенцям влаштувати дітей до навчального закладу – з цим питанням розбирались фахівці системи надання безоплатної правової допомоги. До вашої уваги декілька алгоритмів дій.

10:07 26.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь