A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Податкові новини

На Чернігівщині громадяни вже задекларували понад 531 мільйон гривень доходів, отриманих протягом минулого року

Про підсумки трьох місяців проведення кампанії декларування доходів, одержаних громадянами протягом 2020 року, розповіла начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

13:00 12.04.2021

Купуйте через Інтернет безпечно

У податковій наголошують, що продавці товарів повинні виконувати вимоги статті 3 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, видавати покупцям розрахункові документи(чеки) які відповідають вимогам розрахункових документів.

12:56 12.04.2021

Як обчислюється та сплачується фізичною особою транспортний податок у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування протягом звітного року

Згідно з п.п. 267.6.5 п. 267.6 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 – VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

14:37 08.04.2021

Щодо надання контролюючим органам інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів

Головне управління в Чернігівській області доводить до відома, що постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 № 1330 затверджено Порядок надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів (далі - Порядок).

12:34 06.04.2021

Подати уточнюючу податкову декларацію про майновий стан і доходи можна за допомогою Електронного кабінету

У разі необхідності виправлення виявлених помилок, що містяться у раніше поданій податковій декларації про майновий стан і доходи у майбутніх податкових періодах платник податку може надіслати до контролюючого органу уточнюючу податкову декларацію (з урахуванням строків давності, визначених Податковим кодексом України) за формою чинною на час подання уточнюючої декларації.

12:32 06.04.2021

Продавці підакцизних товарів зобов’язані відображати у чеках РРО/ПPPO коди УКТ ЗЕД

Державна податкова служба України повідомляє, що у січні – березні 2021 року при проведенні фактичних перевірок почастішали випадки використання суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) без використання режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

13:56 05.04.2021

Новий Порядок ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та ЄСВ

З 5 квітня 2021 року набирає чинності Порядок ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 12.01.2021 № 5 (далі – Порядок).

13:54 05.04.2021

У яких випадках громадянин звільняється від обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи

 Згідно з п. 179.4 ст. 179 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) в таких випадках:

13:51 05.04.2021

Щодо подання об’єднаної звітності

Починаючи з 1 квітня 2021 року платники податків щокварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, подають об’єднану звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Розрахунок).

15:21 02.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь