A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Податкові новини

Платники Чернігівщини протягом січня - лютого 2021 року сплатили майже 3 мільярда гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що протягом двох місяців платниками Чернігівської області сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 2 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів.  Це майже на 12 відс. (219,9 млн грн.) перевищує рівень надходжень відповідного періоду минулого року.

10:57 25.03.2021

Щодо прийняття рішень органами місцевого самоврядування про встановлення ставок місцевих податків і зборів

Начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області Олена Пустовойт пояснила повноваження рад об'єднаних територіальних громад щодо встановлення ставок місцевих податків і зборів (ст.12 Податкового кодексу України, далі - Кодекс).

15:31 24.03.2021

Платник податку має право на податкову знижку  за наслідками звітного податкового року

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс).

15:24 24.03.2021

Яким чином в ПРРО можна переглянути інформацію за день щодо фіскальних номерів, розрахункових документів, Z-звіту?

В програмному реєстраторі розрахункових операцій за допомогою програмних рішень «ПРРО Каса» та «пРРОсто», які надаються Державною податковою службою на безоплатній основі, створені журнали змін де можна переглянути всі сформовані розрахункові документи та звіти.      При цьому, перегляд Z-звітів можливо здійснити тільки після закриття зміни.

10:30 24.03.2021

Що робити при зупинці роботи ПРРО, коли гаджет продовжує функціонувати? Чи потрібно в такому випадку до чи після перезавантаження ПРРО надавати повідомлення про виявлення несправностей ПРРО?

Законодавством встановлено, що на період виходу з ладу ПРРО проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей.

10:22 24.03.2021

Скористайтеся правом на списання податкового боргу із штрафних санкцій та пені

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує про те, що 10.12.2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до  Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 04.12.2020 №1072-ІХ. (далі Закон 1072).

09:41 23.03.2021

На Чернігівщині податкова та територіальні громади об’єднали зусилля задля наповнення місцевих бюджетів

З метою налагодження більш тісної співпраці у питаннях якісного адміністрування місцевих податків керівництво Головного управління ДПС у Чернігівській області запросило до спілкування керівників територіальних громад області.

09:36 23.03.2021

Відключили світло в господарській одиниці: Як бути з програмним РРО?

Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) передбачено можливість роботи ПРРО в режимі офлайн у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС.

12:11 22.03.2021

До уваги суб'єктів господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки

Інформуємо про необхідність отримання ліцензії на право зберігання пального суб'єктами господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки.

12:06 22.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь