A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Податкові новини

Спливає термін подання заяв на списання заборгованості з єдиного внеску

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує! Тільки до 1 березня 2021 року платники єдиного внеску можуть звернутися з заявою про списання суми заборгованості до територіального управління ДПС відповідно до Закону України № 1072.

11:46 18.02.2021

Частину процентів за іпотечним кредитом можна повернути

Податківці роз’яснюють, що платник податків-резидент має право на повернення частини суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом у вигляді податкової знижки. Таке право виникає в разі якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема, згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

11:43 18.02.2021

Що є виробами медичного призначення та лікарськими засобами з метою застосування РРО

Відповідно до абзацу тридцять шостого ст. 2 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями, вироби медичного призначення (медичні вироби) – будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

11:37 18.02.2021

Рекомендації щодо заповнення податкової звітності з рентної плати та екологічного податку

Згідно розпоряджень Кабінету Міністрів України про визначення адміністративних центрів та затвердження територій громад областей від 12 червня 2020 року №№707-730 (далі-Розпорядження) створено 1469 територіальних громад.

11:33 18.02.2021

Чи надається податкова знижка на витрати з лікування?

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що нерідко громадяни звертаються із подібними питаннями до податкових інспекцій області, та роз’яснили, що станом на 1 січня 2021 року закон про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування чинності не набрав. Тому податкова знижка по витратах, понесених платником податку на користь закладів охорони здоров’я для компенсації вартості платних послуг з лікування такого платника податку або члена сім’ї першого ступеня споріднення, за наслідками 2020 року платникам не надається.

08:53 12.02.2021

Про застосування РРО при різних формах розрахунків

У своїй господарській діяльності суб'єкти господарювання використовують різні форми розрахунків. При яких формах розрахунків застосовується чи не застосовується РРО, поінформували у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області.

08:50 12.02.2021

Платники Чернігівщини у січні 2021 року поповнили бюджети на понад 1 мільярд гривень

У січні платники податків Чернігівщини додали до бюджетів усіх рівнів більше 1 млрд грн податків та зборів. Начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк зазначила, що рівень надходжень січня минулого року перевищено на 13 відс. або на 124,5 млн гривень.

14:42 11.02.2021

На Чернігівщині до порушників на ринку пального застосовано штрафних санкцій на 9 мільйонів гривень

Обмеження на проведення перевірок, що запроваджені на період карантину, пов’язаного з поширенням на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), не стосуються сфери торгівлі підакцизними товарами.

14:41 11.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь