A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Безоплатна правова допомога

До питання про конституційне забезпечення  реалізації гарантій прав та свобод людини і громадянина в Україні

   Права і свободи людини і громадянина є однією з найважливіших суспільних цінностей, головним об’єктом більшості конституційно-правових відносин. Ефективність їх виконання, використання та дотримання визначається, врешті їх реальність залежить від рівня їх захищеності, гарантованості. Тому важливим елементом конституційно – правового статусу людини і громадянина є саме гарантії цих прав і свобод.

10:33 10.12.2018

Насилля вже не є «домашньою» справою

  Доволі тривалий час в Україні ставлення до домашнього насильства залишалось суто «домашньою» справою, а суспільство переважно не реагувало на дане явище. Причин такої ситуації чимало − страх потерпілих звернутися по допомогу, відсутність реагування, складність фіксації та доведення факту насильства.

17:09 03.12.2018

Порядок видалення дерев у населених пунктах

Інформує Коропське бюро правової допомоги. Порядок видалення дерев у населених пунктах затверджений постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».

16:25 14.11.2018

Порядок вирішення земельних спорів

   Нерідко багато громадян нашої держави стикаються з проблемою вирішення спору,  пов’язаного із земельними правовідносинами. Які ж органи правомочні їх вирішувати?    

12:49 24.10.2018

Права захисника

До дня Захисника України − для учасників АТО, ветеранів інформація, на що вони мають право та як втілити це право в життя. Маленька консультація від Коропського бюро безоплатної правової допомоги.

17:01 11.10.2018

До уваги громадян!

В Україні з метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб реалізується загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

11:32 03.10.2018

Діти можуть і мають захищати свої права

7 січня цього року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено коло суб’єктів доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, шляхом включення до нього дітей.

11:19 25.09.2018

Встановлення факту народження на тимчасово окупованій території України

  З проблемою реєстрації дитини, народженої на тимчасово окупованій території, стикаються сотні громадян України. Довідки, що видаються медичними закладами та засвідчують факт народження дитини на території не підконтрольній Україні, відповідно до українського законодавства не породжують юридичних наслідків, а отже на підставі них не можуть бути видані свідоцтва про народження дитини.

10:51 09.08.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь