A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Податкові новини

У яких випадках фізичні особи підприємці повинні застосовувати РРО

   Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з роздрукуванням відповідних розрахункових документів у разі:

15:15 29.03.2019

Оподаткування податком на прибуток змінено

  ГУ ДФС у Чернігівській області повідомляє, що   Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-УПІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», які набули чинності 01 січня 2019 року, а саме :

15:09 29.03.2019

Коли не потрібно подавати декларацію про майновий стан і доходи

   Згідно з п. 179.4 ст. 179 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) в таких випадках:

14:57 29.03.2019

На Чернігівщині викрито підпільний цех, що виготовляв небезпечну для життя продукцію

   Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно з Північним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили діяльність незаконного виробництва небезпечного для здоров’я алкогольного сурогату.

14:44 29.03.2019

Підсумки двох місяців контрольно-перевірочної роботи за готівковими операціями

   За січень-лютий поточного року, відділом фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області проведено 83 фактичні перевірки.

11:55 25.03.2019

Частину сплаченого із зарплати податку можна повернути

   Громадяни можуть повернути частину сплаченого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб, скориставшись правом на податкову знижку. Таке право передбачене статтею 166 Податкового кодексу України.

11:52 25.03.2019

Порядок обчислення ЄСВ особами, які провадять незалежну професійну діяльність

   Єдиний внесок для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому, сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць (918,06 грн з початку 2019 року), незалежно від того, отримувала особа дохід чи ні.

11:50 25.03.2019

Правильно заповнюйте платіжні документи, щоб уникнути боргу

   Звертаємо Вашу увагу на те, що в інформаційній системі «Податковий блок», у якому ведеться облік сплачених та повернутих податків та зборів у розрізі платників та кодів бюджетної класифікації доходів бюджетів, з лютого 2019 року була усунута технічна можливість обліковувати надходження коштів по платіжному документу, який містить суми, сплачені відразу кількома платниками. Це в першу чергу стосується громадян, що сплачували земельний податок та податок на нерухомість через каси сільських рад.

11:46 25.03.2019

За порушення торгівлі підакцизними товарами застосовано штрафних санкцій на 475 тисяч гривень

 Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області  з початку року проведено 46 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, за результатами яких виявлено 42 порушення.

08:15 22.03.2019

Продаж одного автомобіля не оподатковується і декларуванню не підлягає

  Податкова декларація про майновий стан і доходи в обов’язковому порядку подається у разі отримання, зокрема, доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як суб’єкти господарювання та самозайняті особи).

08:08 22.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь