A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Інформація, що має суспільний інтерес

Чи потрібно готуватись до щеплень

Через війну зростає ризик поширення інфекційних хвороб. Захист від них дають лише щеплення. Спеціально готуватися до щеплення чи чекати оптимального часу для них не потрібно. Перед щепленнями не треба здавати жодних аналізів (крові, сечі, імунограму), у тому числі ПЛР-тестів чи тестів на антитіла перед вакцинацією від COVID-19.

10:34 14.11.2022

В Україні дозволили першу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих дітей віком 12-17 років

Бустерну дозу підліткам рекомендують через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Якщо дитина, з медичних показань, отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять через 3 місяці після отримання додаткової дози. Відповідні зміни затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України № 1979 Для бустерного щеплення дітей віком від 12 років потрібно використовувати тільки мРНК-вакцину, яка схвалена до використання у цій віковій групі (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer).  За час пандемії в Україні від ускладень коронавірусної хвороби померло 83 дитини. Загалом, захворювання підтвердили у майже 390 тисяч неповнолітніх. Лише за минулий тиждень захворіли більше 1600 дітей. Нагадуємо, що для щеплення дітей 12-13 років обов’язковою є інформована згода (форма N 063-2/о) батьків або опікунів відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я». Пацієнти віком від 14 років можуть самостійно звернутися до будь-якого пункту щеплення проти COVID-19 чи центру вакцинації, при цьому не обов’язково мати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем. Люди віком від 18 років, які завершили первинний курс вакцинації проти COVID-19, також можуть отримати бустерні щеплення. Перший бустер – якщо пройшло понад 5 місяців після вакцинації другою дозою дводозної вакцини або однією дозою однодозної. Другий бустер – через 4 місяці після отримання першого.  Щепитися можна безоплатно в будь-якому пункті або центрі вакцинації. Адреси та контакти пунктів та центрів за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19. 

10:30 14.11.2022

ПРО ГРАФІКИ АВАРІЙНИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ

Після масованої ракетної атаки на енергетичні об’єкти та цивільну критичну інфраструктуру України, яку рашисти здійснили 10 жовтня, частина споживачів Чернігівської області на кілька годин залишилася без світла. Хоч енергооб’єкти самої Чернігівщини не постраждали, в області були запроваджені графіки аварійних відключень. На найбільш актуальні запитання щодо них і вирішив відповісти Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький.

17:59 11.10.2022

Інформація для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Відділ соціального захисту населення Коропської селищної ради 08.09.2022 року уклав договір з аптекою «Подорожник». У цій аптеці, згідно з Програмою по наданню пільги на медичне обслуговування мешканців громади, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2022-2024 роки, потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС можуть безкоштовно отримати ліки за рецептом лікаря.

15:23 06.10.2022

Як підготувати квартиру чи будинок до опалювального сезону?

Україна має достатні запаси енергоносіїв для стабільного проходження опалювального сезону, але водночас залишається реальна загроза ворожих атак по критичній інфраструктурі. Влада спільно з усіма компетентними службами розробляє сценарії роботи за умови пошкодження або руйнування енергетичної інфраструктури. Проте кожен громадянин має теж підготувати свою квартиру до зими. Дотримуйтеся наступних порад:

14:31 06.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь