A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Інформація, що має суспільний інтерес

Профілактика інфекційних захворювань та харчових отруєнь 

НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлений термін.

15:01 11.07.2022

Обережно: ботулізм!

Ботулізм – це гостра токсикоінфекція. Збудники ботулізму досить поширені у природі та виявляються в кишечнику домашніх і диких тварин, водоплавних птахів, риб. Практично всі харчові продукти, забруднені ґрунтом або вмістом кишечника тварин, птахів, риб, можуть містити спори або вегетативні форми збудників ботулізму. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не можна виявити візуально.

14:55 11.07.2022

Ти можна вводити кілька вакцин одночасно?

Відповідь — так. Одночасне введення кількох вакцин або використання багатокомпонентних — це звична світова практика. Такий підхід не лише зменшує кількість візитів до закладів охорони здоров’я, а й збільшує ймовірність того, що рекомендовані щеплення будуть зроблені дітям з дотриманням графіка (відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень України). У разі одночасного використання кількох вакцин, щеплення треба робити в різні ділянки тіла: наприклад, у праве та ліве плече, а малюкам — у праве та ліве стегно. Щеплення в сідницю не роблять.

09:08 07.07.2022

В Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та вакцини проти інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим

В Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та вакцини проти інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим. Це рішення затверджено наказом МОЗ № 1067 від 20 червня 2022 р. Відтепер за один візит до медичного закладу можна буде щепитися одразу від кількох небезпечних хвороб. 

08:58 07.07.2022

Про утиск української мови під час тимчасової окупації російським ворогом повідомляйте Уповноваженому із захисту державної мови

З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну в засобах масової інформації з’являється багато інформації щодо здійснення акту лінгвоциду (цілеспрямованого нищення української мови) на тимчасово окупованих територіях України.

08:35 05.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь