A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Інформація, що має суспільний інтерес

Введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фінансових установ Російської Федерації»

Указом Президента України №89/2023 від 22 лютого 2023 року було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 лютого 2023 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фінансових установ Російської Федерації»

08:38 22.03.2023

Куди повідомити про осіб, які відкрито підтримують(сприяють діям) російської армії, виступають проти України? Працює чат-бот Нацполіції

Проацює чат-бот Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України  для отримання інформації про зрадників та колаборантів.

15:17 06.03.2023

Куди повідомити про осіб, які відкрито підтримують(сприяють діям) російської армії, виступають проти України? Працює чат-бот Нацполіції

Проацює чат-бот Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України  для отримання інформації про зрадників та колаборантів.

14:46 24.02.2023

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України

Пріоритетним для Служби розшуку на сьогодні (починаючи з 24 лютого 2022 р.) є робота з запитами від членів родин щодо розшуку рідних, зв’язок з якими втрачено внаслідок міжнародного збройного конфлікту в Україні.

13:23 15.12.2022

БЕРЕЖИ СЕБЕ: не відкладай турботу про здоров’я на «після перемоги»

У межах співпраці Міністерства охорони здоров’я України та громадської організації «INSCIENCE» за фінансової підтримки Світового банку та Швейцарської конфедерації реалізується комунікаційна кампанія «Бережи себе».  Її мета – викликати в українців бажання берегти себе та піклуватись про свій організм завжди, а особливо в час війни, пропагувати цінність здоров’я серед широкої аудиторії.

15:49 14.12.2022

Законопроєкт 5655 обмежує права місцевого самоврядування 

На розгляді Верховної Ради України перебуває законопроєкт №5655 про зміну системи містобудування, розгляд якого у другому читанні очікується 13 грудня 2022 року.   З огляду на це, ми, голови українських міст, сіл і селищ, висловлюємо свою позицію та наголошуємо, що у цьому питанні абсолютно одностайні та категорично проти ухвалення цього законопроєкту.   Сильне місцеве самоврядування завжди було і залишається надійним партнером державної влади. А в умовах воєнного стану це стало ще більш очевидно. Українські міста стали тією силою, на яку змогли опертися наші Збройні Сили. І саме це дозволило вберегти нашу Державу від загарбницьких зазіхань ворога. Асоціація міст України, як найбільша асоціація органів місцевого самоврядування, чітко висловила свою позицію: не можна допустити ухвалення цього документа у тій редакції, яка існує наразі. І на це є низка вагомих причин: − законопроєкт №5655 створює умови для монопольного централізованого допуску будівельників на ринок, а тим хто зайде, буде дозволено створити приватний орган контролю містобудівної діяльності без жодного впливу держави чи місцевого самоврядування; − контроль і нагляд місцевого самоврядування знищуються шляхом заміни їх на моніторинг, який включає в себе лише спостерігання за самовільним будівництвом; − вводиться будівельна амністія та відшкодування вартості будівництва самовільним забудовникам з місцевого бюджету; − порушуються права власників земельних ділянок, адже відповідальності за самовільне будівництво не буде; − ліквідовується можливість громадськості контролювати законність забудови та впливати на незаконні будівництва; − знищуються досягнення реформи децентралізації, вся галузь централізується та звільняється від реального контролю.   Асоціація міст України вже неодноразово зверталася до Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради з проханням спільно доопрацювати дискусійний законопроект щодо реформування містобудівної діяльності. Наголошуємо на дотриманні прозорих процедур і антикорупційних норм, гарантуванні безпеки мешканців, збереженні досягнень реформи децентралізації в законопроекті та необхідності доопрацювання проекту Закону України №5655 з зазначених вище питань до винесення його на розгляд Верховної Ради України.   Доопрацювання, широке громадське обговорення, консультації з професійними середовищами і тільки тоді голосування у сесійній залі Верховної Ради України. Саме так працює демократичне громадянське суспільство. Не навпаки.

14:49 13.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь