A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

"Я маю право!"

Консультує міністр юстиції Павло Петренко: якщо зіткнулися із нелегальним працевлаштуванням

Пане Міністре! Я працював столяром на підприємстві майже півроку, отримував «наручно» зарплату, але, як з’ясувалося, офіційно мене ніхто не оформив. Про всі обов’язкові процедури при влаштуванні на роботу я дізнався вже потім, після інциденту. Як мені бути тепер?

10:22 06.05.2019

Консультує міністр юстиції Павло Петренко: аліменти після досягнення дитиною повноліття

Шановний Павле Дмитровичу! Маю до Вас питання. В мене - донька, якій зовсім скоро виповниться 18 років, вона навчається на першому курсі в університеті. Її батько справно платить аліменти,  але  запевняє, що коли їй виповниться вісімнадцять, припинить платити. Чи може донька розраховувати на його підтримку упродовж навчання? Світлана Шевченко Хто має право на утримання?

10:45 23.04.2019

Консультує міністр юстиції: фотографування бюлетенів та інші види порушень на виборах

Доброго дня!  Я - житель міста Миколаєва і, як кожен українець, 31 березня обирав президента. Перебуваючи у кабінці для голосування, помітив як поруч зі мною, у сусідній кабінці, спрацьовує фотоспалах. Я знав, що заповнений виборчий бюлетень не можна фотографувати, тому одразу звернувся до спостерігачів та повідомив про цей факт. Розкажіть, будь ласка, які ще є види правопорушень і як правильно реагувати на них свідомим громадянам. Дякую!

10:20 16.04.2019

Консультує міністр юстиції: щодо зміни місця голосування

  Пане Міністре! 31 березня я голосувала на виборчій дільниці не за місцем своєї реєстрації, а фактичного проживання. Перед цим я зверталась до уповноваженого органу, через який мене додали до списку виборців на тій дільниці, на якій я хотіла проголосувати. Маю питання, чи потрібно ще раз перевіряти себе у списках під час другого голосування на виборах? Дякую за відповідь.

13:04 09.04.2019

Забезпечення доступу до онлайн послуг у сфері державної реєстрації

  Рішенням колегії Міністерства юстиції України від 29 березня 2018 року затверджено паспорт реформи системи реєстрації, для впровадження якого розроблено рамкову модель ефективності реформи системи державної реєстрації та План реалізації паспорту реформи системи державної реєстрації на 2018 - 2021 роки, який наразі знаходиться на виконанні в Міністерстві юстиції України та його територіальних органах.

10:50 05.04.2019

Консультує міністр юстиції: як проголосувати переселенцю

Доброго дня! Я - переселенець з нині окупованої території у Луганській області, хочу взяти участь у виборах Президента України, які відбудуться в неділю. Поясніть будь-ласка, чи маю я право брати участь у голосуванні і що для цього потрібно?

16:08 25.03.2019

Консультує міністр юстиції Павло Петренко: щодо отримання додаткової допомоги «пакунок малюка»

  Шановний Павло, щотижня залюбки читаю Ваші консультації з конкретними порадами і вирішила сама звернутись із запитанням.  Через 2 місяця я готуюсь стати мамою. Про послугу реєстрації народження у пологовому будинку вже знаю. Знайомі розповіли, що додатково можна отримати «пакунок малюка».  Можете більш детально про нього розповісти? 

11:15 11.03.2019

Консультує міністр юстиції Павло Петренко: щодо державної реєстрації права власності

  Доброго дня, Павле Дмитровичу! Хочу звернутися до  Вас за порадою. Я довго судилася і нарешті виграла суд про визнання права власності на квартиру. Отримала рішення і тепер не знаю куди звернутися. Я  людина похилого віку і мені складно самій розібратися в законах. Прошу, поясніть, що робити з цим рішенням  суду?

16:02 04.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь