A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Музей готує новинки

Дата: 11.08.2020 17:12
Кількість переглядів: 1423

   Фото без описуТривалий карантин, на жаль, зачинив регіональний історико-археологічний музей для груп відвідувачів та масових свят у ньому. А між іншим,  робота тут не припинялася, і змін усередині за ці місяці назбиралося чимало. Днями на запрошення «генератора ідей» музейної справи Коропщини Тамари Гриценко ми в цьому пересвідчилися.

   Перше, що впадає в око – перестановка всередині, яка значно відкрила, розширила простір. На передньому плані – виставкове обладнання «хенд-мейд» для картин. На прохання Тамари Миколаївни ці стенди виготовив її сусід Артем Овчаренко – працівник лісгоспу, якого вдалося «вловити» у відпустці. Дерево для стендів надав чоловік директорки музею.

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

  Далі готується до наповнення вітрина про видатних коропчан, яку недавно розмалював місцевий художник Антон Квасніков. Зробив він іще одну цікаву незвичну річ – вигравіював на склі портрет отця Ювеналія. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   − Користуючись нагодою, хочу звернутися до земляків. У кого є  інформація про видатних людей, які жили в Коропі, будь ласка, надавайте, ми її розмістимо на цьому стенді. Так само планую зібрати фото Коропа древні часів, які ніде не були опубліковані. Можливо, хтось знайде такі в себе, закликала Тамара Гриценко.

Працюючи із речами давнини, музей старається використовувати технічні можливості сучасності. На роботу не так давно прийшла новий екскурсовод Анастасія Баришнікова. Відео, які вона монтує, можна побачити на сторінці музею у Фейсбук.

   - Вона робить на звичайному телефоні справжні шедеври, − каже про свою колежанку Тамара Гриценко.

  Проходимо далі, в другий зал, який прикрашає панорама. Із часом мох, яким вона оздоблена, висох і вже потребує заміни. Тож музейники подумують, щоб організувати волонтерську поїздку до лісу по мох – можна і на природі побути, і час із користю провести.

  Мріє Тамара Миколаївна ще  й про те, аби відновити підлогу  в музеї за допомогою шліфувальної машинки для паркету. Проте пошуки такої в Коропі успіхів поки що не принесли. Тому музей звертається до небайдужих: підкажіть, в кого є така машинка?

   Уже зовсім скоро музей прийматиме гостей. Він відібраний для участі у Всеукраїнському проєкті «Музей відкрито на ремонт 2020» і став одним із 22-х по Україні, що візьмуть участь у проєкті підтримки регіональних музеїв від мистецької ініціативи ДЕ НЕ ДЕ за підтримки Українського культурного фонду.

   Наш музей відкритий для відвічувачів, приймає групи до 8 чоловік. Лиш не забувайте про маски!

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь