Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Четверо рождественських лебедів уже в спеціалізованому притулку у Межигір’ї

Дата: 18.11.2019 10:15
Кількість переглядів: 1951

   Фото без описуУ п’ятницю зоозахисники забрали птахів, котрі два місяці мешкали у місцевої жительки, яка їх люб’язно прихистила. Процес переїзду місцевих пернатих «знаменитостей» знімала телевізійна служба новин каналу 1+1, тож чекаємо на їхній репортаж.

   Ще в середині вересня ми розповідали вам про незвичну історію, яку назвали лебединим чудом, бо сталася вона напередодні свята Архангела Михаїла, яке в народі звуть Михайловим Чудом. До жительки Рождественського Ганни Зязі буквально у двір прийшли четверо молодих, ще сірих, слабких лебедів. Від господині вони отримали вдосталь їжі, тепла та піклування. Менський зоопарк, кажуть, відмовився забирати пташню, тож жінка вирішила виходжувати птахів дома, на своїх харчах. Новину висвітлила районна газета, її підхопили регіональні та навіть Всеукраїнські засоби масової інформації. Вісточка дійшла до зоозахисників зі Львова. Вони зв’язалися зі старостинським округом і подали ідею перевезти  молодих шипунів до Межигірського притулку для лебедів, що на Київщині.

  − Два місяці волонтери зі Львова вирішували питання переселення лебедів до Межигірського притулку. Адже всі добре розуміли, що умови домашнього утримання для таких птахів не підходять, − каже діловод Рождественського старостинського округу Валентина Бориско.

  У п’ятницю з Києва до Рождественського завітали зоозахисник Ірина Мурга та зоолог Межигірського притулку для лебедів Сергій Григор'єв. Дорогою вони побували в Яготинському районі, де люди теж прихистили чотирьох лебедів і доглядали за ними аж чотири місяці.

Фото без опису

  Фахівці кажуть, що хоч як тепло та сито не буде птахам у людському дворі, та все ж це не найкраще місце для їхнього життя. Бо це дикі птахи, а за такого утримання вони перетворюються на свійських, і їхнє повернення у звичне середовище існування опиняється під великим питанням.

  У Межигірському притулку ж, як сказала Валентина Бориско, для птахів створені всі умови. Одразу після приїзду всіх «новоприбулих» обстежують ветеринари, підрізають крила, щоб бува не дременули куди. Потім їх поселяють у вольєри, щоб звикали до нового місця. Після цього птахів випускають у відриті ставки, де вони зможуть жити із перелітними лебедями, і самі полетіти.  Тож роджественським птахам зовсім скоро відриється шлях до природи.

   Чудова історія, чи не так? Вона показує, що в нашому світі є добро, вона вчить дарувати це добро іншим, навіть якщо ще маленькі лебедята.

  «Ви прилітайте до мене ще…», − сказала своїй пташні на прощання їхня рождественська господиня Ганна Костянтинівна.  

  Фото зі сторінки Межигірського притулку для лебедів у Фейсбук.

Фото без опису
У притулку

 

Фото без опису

Рождественські лебеді

Сюжет телевізійної служби новин каналу 1+1 (вийшов 18 листопада):

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь