A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

За чисте довкілля вболівають не всі…

Дата: 23.04.2019 19:56
Кількість переглядів: 1082

   Фото без описуДо щорічної акції з благоустрою «За чисте довкілля» долучилися у п’ятницю, 19 квітня, працівники апарату Коропської селищної ради та її структурних підрозділів на чолі із заступниками Коропського селищного голови Василем Кравченком та Юрієм Шкурком. «Озброївшись» рукавичками та мішками (чоловіки – вилами), разом вийшли на «зачистку» коропського лісу. Як і завжди, очікували, що непотребу в ньому буде багато. Але не настільки… Тим паче, що сміття виявилося із «автографами».

   «Суботник», як кажуть жартома, − це такий захід, коли ті, хто ніколи не смітять, прибирають за тими, хто ніколи не прибирав. Але стає не до сміху, коли перед очима посеред мальовничого лісу виникає «сміттєва» картина.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

  Таке враження, що хтось вивернув роками накопичений непотріб із причепа просто біля дороги.

  Зверху купи виднілися підписані дитячою рукою зошити. Короп – невелике селище, де всі одне одного знають, тому за кілька хвилин колишні власники цього «добра» уже були відомі учасникам «суботника».

Фото без опису

  І хоч визнали, що сміття їхнє, та запевнили: на природу воно потрапило без їхньої участі. Кажуть, найняли чоловіка, який мав вивезти це все на санкціоноване звалище, тож він і винен у вчиненні злочину перед природою.

  Натрапили того дня ще на одне «іменне» міні-звалище. Чому іменне – бо на верхівці лежав блокнот із особистими даними, різними паролями та іншою конфіденційною інформацією. Дуже й дуже недалекоглядний крок, як на наш погляд, викидати такі речі. Як і смітити в лісі загалом, звичайно.

Фото без опису

Фото без опису

  Як же покарати тих, хто шкодить природі й «плутає» ліс зі звалищем? Що кажуть на це правоохоронці?

  Як розповів старший дільничний офіцер поліції Коропського відділення поліції Руслан Овсієнко, дії тих, хто смітить, підпадають під статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Порушникам загрожує штраф, але тільки тоді, коли все сталося на території, що в межах населеного пункту. Якщо нашкодили природі за його межами – порушниками мають займатися екологи.

  До речі, торік під час «суботника» у смітті так само виявили дані (на квитанції із «Нової Пошти»), що вказували на власника непотребу. Людина помилку визнала й заплатила штраф. Маємо надію, що сміття в ліс вона більше не понесе.

  Але раз по раз у лісовому масиві з’являються нові й  нові сміттєві купи-«інкогніто». Власникам такого сміття нічого не буде, окрім докорів сумління.

  Звісно, не всі мають транспорт і можливість вивезти відходи на санкціоноване звалище, яке трохи віддалене від Коропа. Але проблеми утилізації відходів у нашому селищі не повинно бути: комунальне підприємство «Благоустрій» готове вивозити його з-під вашого двору раз у місяць всього за 14 гривень. Про це ми раніше писали в цій статті. 

    Приємно розповідати на сайті про досягнення, таланти й успіхи жителів громади. Таких матеріалів тут – більшість. І прикро, що доводиться повідомляти ще й такі новини.

  Все ж п’ятнична акція пройшла успішно й принесла беззаперечний плюс – у лісі стало чистіше. Та чи надовго?

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь