A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На крок ближче до стратегії розвитку: у Коропській ОТГ сформулювали проект стратегічного бачення

Дата: 03.10.2018 15:44
Кількість переглядів: 891

Фото без опису  Розвинена й сучасна, безпечна і комфортна, відкрита до діалогу та соціального партнерства. Такою побачили нашу громаду в недалекому майбутньому учасники другого засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Коропської ОТГ на 2019-2027 роки. Захід відбувся вчора, 2 жовтня. Із робочою групою, як і під час першого засідання, працював експерт Володимир Бойко − радник із регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, що діє за Програмою «U-LEAD з Європою».

   Перед стартом роботи селищний голова Віктор Журавель, вітаючи гостя і всіх членів робочої групи, вкотре наголосив на важливості й відповідальності завдання, яке на них покладене – за підсумками чотирьох засідань сформувати Стратегію розвитку ОТГ, і побажав плідної роботи.

Фото без опису

   Спочатку Володимир Бойко ознайомив членів робочої групи із результатами соціологічного дослідження якості життя та послуг, що надаються на теренах громади. Опитування проводилося в період із середини серпня до середини вересня цього року на території громади. Участь у ньому взяв 241 мешканець.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   У зображеннях, графіках та цифрах експерт представив узагальнене ставлення жителів ОТГ до діяльності органів влади та місцевого самоврядування, місцевої екології, інфраструктури, можливостей для бізнесу, рівня культури, медицини, освіти тощо. Якість доріг респонденти прогнозовано оцінили дуже негативно, рівень безпеки, розвитку освіти, спорту – більше позитивно.

Фото без опису

Фото без опису

  Після аналізу результатів дослідження присутні переглянули виставку дитячих малюнків «Коропська громада в 2027-му році». Творчі роботи для неї надали учні шкіл громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Після цього учасники робочої групи на основі отриманої інформації окреслили бажання і мрії мешканців громади.
 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Далі під час роботи в групах сформулювали цінності, яких дотримується більшість жителів ОТГ. Основними були такі цінності як відданість традиціям, щирість, працьовитість, любов до рідного краю, фаховість.

  У другій половині зібрання провели галузевий SWOT-аналіз у фокус-групах. Так називається розділення чинників і явищ на чотири категорії: сильні, слабкі, можливості і загрози. Таким чином проаналізували місцеву економіку, навколишнє середовище, адміністрацію громади, інфраструктуру та просторове планування і людський капітал.

Фото без опису

Фото без опису

    Результатом учорашньої тривалої роботи став сформульований проект стратегічного бачення. Він такий:

  «Коропська громада – це північно-східний край Чернігівського Придесення, туристичний центр, де живуть здорові, соціально активні та гостинні люди. Розвинена сучасна громада з високотехнологічним агропромисловим виробництвом та розвинутою нешкідливою для навколишнього середовища промисловістю, сучасною інфраструктурою, з безпечними та комфортними умовами життя і відпочинку. Високорозвинена соціально зорієнтована громада, що сприяє розвитку особистості та бізнесу.

  Громада з поширеним органічним землеробством та переробкою, розвинутим багатофункціональним сільським господарством із підтримкою розвитку малого товаровиробника, доступними соціальними послугами, сучасними технологіями. Громада відкрита до діалогу та соціального партнерства».

Фото без опису

     Однак поки що це лише проект, який обговорюватиметься і переживе доопрацювання.

   А під час наступного засідання, що відбудеться наприкінці жовтня, члени робочої групи на основі проекту стратегічного бачення сформулюються сценарії розвитку. А також попрацюють над проблемами і переформатують їх у завдання. А ще за допомогою експерта вони навчаться заповнювати технічні завдання на проектні ідеї. Менш ніж за місяць буде оголошено їхній збір.

    Про те, як починали роботу над стратегією розвитку Коропської ОТГ – можете почитати тут 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь