A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Команда Коропської ОТГ почала роботу з розробки стратегії розвитку громади

Дата: 07.09.2018 11:47
Кількість переглядів: 1252

  Фото без описуВчора, 6 вересня, відбулося перше з чотирьох засідань робочої групи з розробки стратегії розвитку Коропської ОТГ на 2019-2027 роки. Допомагатиме у цьому  Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, що діє за Програмою «U-LEAD з Європою».

 

 

 

Фото без опису

  До робочої групи, яка створена для розробки проекту стратегії, увійшли 36 членів на чолі із селищним головою, його помічником, головним спеціалістом відділу економіки, а також заступники селищного голови, секретар селищної ради, депутати різних рівнів (селищної, районної, обласної ради), начальники відділів та управління, голова ОСББ, керівники підприємств.

Фото без опису

  Важливість розроблення стратегії розвитку полягає у розмінні того, яку громаду, для кого і яким чином потрібно будувати; куди ми рухаємося, за які ресурси й у які терміни. Мовою офіційних документів: стратегія розвитку – основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, дозволяє визначити цілі ОТГ і досягти їх з урахуванням можливостей даної території. До того ж, стратегія може стати інструментом покращення конкурентоспроможності громади, допомогти привернути увагу інвесторів та грантодавців.

  На початку Володимир Бойко привітав усіх присутніх із важливим рішенням розпочати розробку стратегії розвитку Коропської ОТГ і відзначив ініціативу самої громади в цьому питанні.

Фото без опису

  У ході першого засідання експерт ознайомив членів робочої групи із методологією стратегічного планування та соціально-економічного аналізу громади, проконсультував щодо плану дій із розробки стратегії розвитку Коропської ОТГ і організації відповідної роботи.

Фото без опису

Фото без опису

  Також у другій частині зустрічі учасники детально проаналізували зібрані соціально-економічні показники, необхідні для формування стратегічного бачення.

  Вчорашнє засідання мало ознайомчо-організаційний характер. Однак уже на наступному буде сформовано сценарій розвитку громади.

Фото без опису

Фото без опису

    Варто зазначити, що процес формування стратегії проходить на принципах залучення громадськості. А тому всі зацікавлені в розвитку громади можуть звертатися до селищної ради (Короп, вулиця Горького, 9, кабінет 23 − відділ економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту). Наступне засідання робочої групи планується вже менш ніж за місяць, про що буде повідомлено заздалегідь.

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь