A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Перспективи Атюшівського старостинського округу

Дата: 11.02.2018 18:32
Кількість переглядів: 1087

Фото без описуСьогодні, 11 лютого, перед жителями Атюшівського старостинського округу на загальних зборах громадян, участь у яких прийняв селищний голова Віктор Журавель, за минулорічні досягнення після об’єднання та подальші плани розвитку території звітував староста Станіслав Пилипець.

У загальних зборах також прийняли участь помічник-консультант народного депутата України Анатолія Євлахова Катерина Четверик, начальник відділу освіти селищної ради Олег Курбанов, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради Олександр Лаврик, старости Билського та Рождественського старостинських округів Іван Пупій та Анатолій Гейко, депутат селищної ради Віра Грицай, в.о. голови районної державної адміністрації Віктор Кузуб, засоби масової інформації.

Фото без опису

Перед початком виступу старости Атюшівського старостинського округу Станіслава Івановича всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв-земляків, які віддали своє життя в зоні АТО за цілісність нашої держави.

Під час звітування Станіслав Пилипець спочатку окреслив загальну соціально-економічну характеристику округу, на цифрах доповів по витратах за рік минулий.

Фото без опису

Постійно підтримується в належному стані вуличне освітлення. За словами старости територію освітлює 224 ліхтарі. За підтримки народного депутата Анатолія Євлахова збудовано дитячий майданчик.

Також у році минулому закуплено світлові ліхтарі та встановлено твердопаливний котел для будинку культури, за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури Коропської об’єднаної територіальної громади проведено капітальний ремонт проїзної частини по вулиці Молодіжна (900 м).

Фото без опису

«На мою думку, ми з вами прийняли правильне рішення, що дали згоду на об’єднання. Адже вже маємо позитивний результат стосовно розвитку нашої території», - висловився жителям округу Станіслав Іванович.

Деякі невдоволення присутніх було чути стосовно орендарів, які руйнують своїми вантажівками дороги, на ремонт яких громада виділяє кошти. З іншої сторони відчувається і співпраця з інвесторами: грейдерування доріг і чистка снігу, допомога дошкільному навчальному закладу та Атюшівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Станіслава Ковтуна, фінансування щодо закупівлі вікон на будинок культури. А головне, за словами старости Станіслава Пилипця, на кінець 2018 року ТОВ «Черешеньки» планує будівництво на території Атюшівського старостинського округу ферми, що дасть близько сотні робочих місць місцевим жителям.

Також на рік теперішній заплановано заміна вікон та ремонт у будинку культури, проведення ямкового ремонту доріг комунальної власності, грейдерування та підсипка грунтових доріг, ремонт місць для торгівлі, закінчення ремонту адміністративного приміщення старостинського округу.

Фото без опису

На належному рівні працює галузь культури, про що говорять неодноразові призові місця на Свято-Миколаївському ярмарку. Підтримує староста і спортивне життя в селі: спільно з небайдужими односельцями та спонсором Василем Кравченком започаткували футбольний турнір пам’яті футболістів, які відійшли у вічність.

Слова невдоволення від Станіслава Івановича почули присутні стосовно участі у толоках, оскільки на упорядкування кладовищ постійно збираються одні й ті ж люди.

Болюча тема і щодо сплати внесків до цільових фондів. Із наявних 556 господарств кошти на самооподаткування, які використовуються для фінансування разових цільових заходів соціально-побутового характеру, здали лише 107. Навіть ставилося питання щодо відміни даної сплати, але жителі прийняли внески у сумі 70 грн. і на рік теперішній.

Фото без опису

Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Володимир Кириченко, який акцентував увагу на поведінку представників ромської національності меншин в Україні, що проживають на території  Атюшівського старостинського округу.

У своєму виступі очільник громади Віктор Журавель торкнувся питань, які підіймали громадяни в ході загальних зборів, дав вичерпні відповіді. Віктор Іванович проінформував присутніх щодо розвитку об’єднаної територіальної громади за 2017 рік в цілому і конкретно зупинився на Атюшівському старостинському окрузі.

Фото без опису

«Від процесу об’єднання не втратила жодна минула сільська рада. Ми повинні працювати разом. Разом – ми команда. Лише разом будемо працювати на покращення соціально-економічного розвитку нашої території», - наголосив Віктор Іванович.

Фото без опису

Щодо депутатської діяльності народного депутата України на окрузі та безпосередньо в Атюшівському старостинському окрузі проінформувала Катерина Четверик – помічник-консультант народного депутата України Анатолія Євлахова. У планах, за ініціативи селищного голови Віктора Журавля та підтримки Анатолія Сергійовича, будівництво футбольного міні-поля зі штучним покриттям на території Атюшівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Станіслава Ковтуна.

Фото без опису

Ціль виступу в.о. голови районної державної адміністрації Віктора Кузуба полягала у проханні забрати на баланс Коропської селищної ради районні бібліотеки, зокрема Віктор Миколайович акцентував увагу на подальшому існуванні бібліотеки у с. Атюша, оскільки коштів в районному бюджеті на утримання не вистачає, бо немає власних доходів.

Фото без опису

Керманич громади Віктор Журавель перед початком загальних зборів відвідав місцеву бібліотеку, екскурсію по якій організувала бібліотекар Ніна Юхно. Дане питання буде вирішуватися по мірі фінансових можливостей селищної ради. Можливо, саме кошти у сумі більш ніж півмільйона гривень, що не сплатили Райгородоцька та Сохачівська сільські ради за навчання дітей у школах громади, зможуть вирішити дане питання? Поживемо - побачимо…

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь