Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Які виплати отримають громадяни до Дня Незалежності

Дата: 20.08.2024 10:58
Кількість переглядів: 31

Фото без описуРозмір разової грошової виплати розподіляється залежно від статусу особи.

3100 - 2700 гривень отримують:

  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 грн.
  • Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
  • I групи — 3100 грн; 
  • II групи — 2900 грн; 
  • III групи — 2700 грн. 

1000 гривень:

  • Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків — 1000 грн.

650 гривень:

  • Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 Ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 650 грн.

450 гривень:

  • Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 450 грн. Разову грошову виплату без попереднього звернення до Пенсійного фонду України отримають:
  • Пенсіонери отримують виплату у серпні разом із пенсією;
  • Ветерани війни, які проходять службу, працюють і не є пенсіонерами. Ці гроші спрямують на небюджетні рахунки військових частин, установ та організацій, де такі громадяни проходять службу та працюють, на підставі поданих заявок.
  • Тим, хто має право на виплату, але не є пенсіонером та не проходить службу, необхідно подати відповідну заяву до ПФУ. Виплата проводиться за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Довідка

Станом на 16.08 на виплату разової грошової виплати до Дня Незалежності України Головним управління Пенсійного фонду України в області спрямовано 41,4 млн грн для 34,5 тис осіб.

Важливо

Отримувачі грошової допомоги, зокрема ті, що набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно, яким грошову допомогу не виплачено станом на 1 жовтня, мають право звернутися щодо її виплати до Пенсійного фонду України та отримати її до 1 листопада поточного року.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України
в Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь