Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Поліському відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику України Андрію Мельнику

Дата: 18.07.2024 17:52
Кількість переглядів: 91

Андрій Мельник народився та виріс у Поліському. Вивчився на помічника машиніста, закінчивши Козятинський технікум. Пізніше переїхав із сім'єю до Ніжина. Із серпня 2014 року він став на захист України в АТО, брав безпосередню участь у боях за Донецький аеропорт. Потім підписав контракт на військову службу. Із перших днів повномасштабного ворожого наступу Андрій Мельник став на оборону рідної землі від російського окупанта, був водієм ракетного артилерійського взводу 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

На жаль, 18 березня 2022 року захисник загинув біля села Олишівка, захищаючи від  ворога рідну Чернігівщину. Йому було 37 років. У воїна залишилися батьки, брат, дружина, син і донька.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Андрій Мельник нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Його невичерпний патріотизм і непохитний бойовий дух, світла душа і добре серце, життєва енергія, лідерські якості та бажання завжди і в усьому бути попереду  залишаться у пам'яті земляків навіки.

Сьогоднішня церемонія відкриття пам’ятної дошки  зібрала рідних воїна, односельців, гостей.

Почесне право відкрити меморіальну дошку пам’яті Андрія Мельника надали його мамі Олександрі Михайлівні.

На адресу Героя пролунало багато щирих слів, сповнених любові, шани й болю втрати.

Про юнацькі роки захисника розповіла його вчителька Ольга Євтушенко. Вона дуже близько знала Андрія Мельника, адже він був не тільки її учнем, а ще і найкращим другом сина. У школі Андрій був тихим, спокійним, виваженим, але разом з тим у серці юнака жила неймовірна внутрішня сила. І те, що він добровільно пішов захищати Україну в найгарячіших точках – яскраве тому свідчення.

До присутніх звернулась мама воїна, розповівши про героїчний шлях  сина та  про той найчорніший день у її житті, коли в Поліське долинула страшна звістка. Олександра Михайлівна висловила вдячність всім, хто був поряд, хто підтримав у невимовному горі, всім, хто плекає в серці світлу пам’ять про сина-Героя.

Шану й підтримку рідним і односельцям Андрія Мельника висловив голова громади Володимир Куніцин, і подякував всім воїнам, які стояли й нині стоять на захисті рідної землі, обороняючи земляків, батьків, дітей від поневолення та страшних, нелюдських звірств армії рф.

Скорботною хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували світлу пам'ять Андрія Мельника і всіх загиблих захисників України.

Наприкінці церемонії присутні поклали квіти до меморіальної дошки вірному сину і захиснику рідної землі. До пам’ятного каменя, на якому встановлена дошка, діти піднесли лампадки  –символ вічної скорботи й шани.

Вічна пам’ять Герою!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь