Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сьогодні в Арт просторі Публічної бібліотеки відбулась презентація виставки картин художниці Діани Масинзової

Дата: 10.07.2024 17:50
Кількість переглядів: 80

Пані Діана – наша землячка, родом із Нехаївки. Мама чотирьох дітей. Випускниця трьох вишів.  До повномасштабного вторгнення вона проживала в Києві, викладала у своїй художній школі.

Зараз живе у Варшаві, активно волонтерить, підтримує земляків, організовує виставки, продає свої картини, а гроші віддає на благодійність.

Її особливо сильні, цінні роботи – колекція портретів волонтерів, які допомагають українцям. І картини полеглих Героїв із Нехаївки. Станіслав Тригуб, Володимир Городиський, Анатолій Кравченко. Їхні портрети написані зі сльозами…

Любов до малювання з’явилась у художниці в шкільному віці. «Я просто малювала, бо любила, от і все», – пригадує вона. У старших класах захоплення стало серйознішим, вона показала себе як чудова портретистка.

Майстерні полотна нашої землячки припадають до душі поціновувачам мистецтва в Україні й за кордоном. Невдовзі виставка її робіт перетне океан і буде експонуватися в США.

Презентація картин художниці в Коропі відбулась під час її короткого візиту в Нехаївку. Наша творча землячка відвідала тата й рідню, зобразила рідні краєвиди на полотні, і представила свою творчість землякам.

Відвідувачі виставки впізнавали на картинах нехаївські вулиці, милувались чарівними краєвидами, із сумом і вдячністю вклонялись портретам Героїв…

Після заходу в Публічній бібліотеці Діана Масинзова ознайомилась із роботою  творчого осередку у нашій громаді – Центром дитячої та юнацької творчості.  

До речі, організатор виставки, голова творчого клубу «Первоцвіти Коропщини» нехаївчанка Світлана Милько висловила вдячність директору ЦДЮТ Олені Куніциній за мольберти, а відділу культури і туризму селищної ради – за інші організаційні питання.

Ми пишаємось талановитою землячкою та зичимо їй успіхів у царині мистецтва, здійснення всіх задумів і планів, задоволення від творчої праці, заслуженого визнання.

Хай здійсниться найзаповітніша мрія – про Перемогу на рідній землі!

___

Виставка картин працюватиме у Публічній бібліотеці до понеділка

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь