Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Шановна громадо! Знову втрата через російського окупанта…

Дата: 17.06.2024 18:13
Кількість переглядів: 165

Із болем і глибоким сумом повідомляємо про загибель захисника України, старшого солдата, 39-річного МЕЛЬНИКА Андрія Григоровича із Вишеньок.

Андрій Мельник народився 26 липня 1984 року. Виріс у багатодітній родині.  Закінчив дев’ятирічку у Вишеньках, повну середню освіту здобув у сусідніх Черешеньках  (на той час у школі-інтернаті). Вступив до Чернігівського духовного училища, але не закінчив заклад. Працював у Коропі в «Газбудсервісі», згодом – у столиці, займався озелененням.

Андрій Мельник був світлою і товариською людиною,  добряком і разом з цим сильною особистістю, справжнім лідером, до якого тягнулась і молодь, і старші. Сестра воїна Наталія Бровко розповіла, що в частині Андрія називали «професором», бо він був обізнаний у безлічі питань, ерудований, начитаний.

На військову службу Андрій Мельник став добровольцем у травні 2022  року, підписавши контракт.   Не зміг спокійно жити вдома, прагнув захищати рідну землю від російського загарбника. Служив у Чернігівському полку зв’язку, на Київщині, у складі  72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Був старшим стрільцем-оператором стрілецької роти стрілецького батальйону.

На жаль, 15 червня 2024 року наш захисник загинув у результаті ворожого артилерійського обстрілу поблизу села Водяне Покровського району Донецької області.  Побратими змогли винести  пораненого Андрія Мельника з-під обстрілів.  Але, на жаль, хоробре серце зупинилось…

Сестра перечитує останнє повідомлення, яке отримала від брата: «…зв’язку не буде довше, ніж зазвичай. Не переживай. Я вас сильно люблю. Скажи мамі, хай не хвилюється».

У воїна залишилась мама, сестра, четверо дітей – два сини і дві доньки.

Висловлюємо щирі співчуття всім  рідним і близьким  полеглого захисника. Нехай Господь допоможе вам пережити цю незбагненну втрату!

Про час зустрічі воїна на рідній землі повідомимо, щойно така інформація буде відомою.

Вічна пам’ять Герою!

У найтяжчі хвилину можна фінансово  підтримати родину полеглого захисника:

5168745612427101

(Бровко Н.М., ПриватБанк, карта рідної сестри Андрія Мельника)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь