Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Як оновити свої дані військовозобов’язаного

Дата: 16.05.2024 07:58
Кількість переглядів: 128

Фото без описуПісля 18 травня всі громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані у разі перебування на території України - шляхом прибуття самостійно до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або до центру надання адміністративних послуг, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності)

Оновити свої військово-облікові дані від 18 травня повинні:

  • призовники віком 17-25 років, які мають посвідчення про приписку;
  • військовозобов’язані віком 25-60 років, які мають тимчасове посвідчення або військовий квиток;
  • жінки-медики та фармацевти, які перебувають на військовому обліку.

Оновити свої військово-облікові дані повинні всі чоловіки віком від 18 до 60 років — незалежно від того, чи є особа придатною, обмежено придатною, непридатною до військової служби.

Статус «обмежено придатний» був виключений з нового закону. Тож тепер громадянам надаватимуть лише статуси придатний або непридатний до військової служби.

Для того, щоб оновити свої дані через Центр надання адміністративних послуг необхідно особисто прийти у відділ ЦНАП. При собі мати паспорт та ідентифікаційний код та заповнити заяву.

         У заяві необхідно вказати:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • дата народження;
  • фактичне місце проживання (у разі, якщо не співпадає з місцем реєстрації, то вказувати саме адресу проживання, а не реєстрації);
  • номер телефону;
  • адресу електронної пошти (за наявності).

 

КОМУ НЕ ПОТРІБНО СТАВАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК

За новим законом, виключенню з військового обліку у ТЦК та СП підлягають громадяни, які:

  • припинили громадянство України;
  • визнані непридатними до військової служби;
  • досягли граничного віку перебування в запасі.

Не потрібно оновлення інформації громадянам віком від 18 до 60 років, які виключені з військового обліку. Цей факт має бути зазначений у відповідних державних реєстрах і військових квитках громадян.

Якщо у військово-обліковому документі чоловіка відсутня відмітка про виключення з військового обліку, то в працівників ТЦК можуть виникнути питання до такої особи для уточнення її статусу.

Якщо людина була виключена з військового обліку, але не має відповідного запису у військово-обліковому документі, треба звернутися до ТЦК для отримання цього запису.

Також чоловіки віком від 18 до 60 років, які після публікування закону про мобілізацію (17 квітня) вже оновили свої дані в ТЦК, не зобов’язані оновлювати інформацію знову після набуття чинності законом 18 травня.

ОНОВЛЕННЯ ДАНИХ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ, ЯКІ МАЮТЬ БРОНЬ

Якщо військовозобов'язаний має право на бронювання, він все одно повинен оновити свої дані у військово-обліковому реєстрі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь