A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У наших старостинських округах активно тривають весняні толоки на кладовищах

Дата: 15.04.2024 08:02
Кількість переглядів: 104

На запит голови громади старости розповіли, що вже зроблено на сьогодні

Атюша. Станіслав Пилипець повідомив, що вже провели прибирання центрального кладовища, вирубали поросль, вивезли сміття, загребли листя й суху траву. На кладовищі №6 загребли листя й вивезли сміття, а з кладовища в Пустій Греблі вивезли гілля. Працювали працівники будинку культури, бібліотеки, старостинського округу. Загальне прибирання із залученням всіх небайдужих жителів заплановане на наступний тиждень.

Вишеньки. Юрій Липко повідомив, у Вишеньках кладовище уже впорядковане. До толоки були залучені 30 жителів – працювали два дні, випиляли поросль, прибрали нічийні могили. Впорядковане кладовище також в Чорнявці, в Черешеньках – частково. Толоку на кладовищі в Бужанці ще планують проводити.

Вільне. Лариса Москальова зазначила, територія кладовищ у Вільному й Тарасівці практично впорядкована, залишилось вивезти сміття й прибрати дерево.

Карильське. За інформацією Наталії Хоменко, кладовища на території села впорядковані. За участі жителів села та працівника з благоустрою впорядкували могили, вирубали кущі, викорчували бур’яни.

Краснопілля. За інформацією старости Василя Павлюка, на кладовищах проведене вирубування та випилювання чагарників, прибирання, завезено пісок. Сміття, щоправда, поки не вивезли, оскільки техніка зайнята на весняно-польових роботах, але найближчим часом питання буде вирішене.

Нехаївка. Староста Сергій Саводченко повідомив, що з 9 кладовищ  на підвідомчій території впорядковано 4. Вирубано і вивезено 10 причепів гілля та сміття. На толоку залучалось 12 людей.

Оболоння.  Староста Володимир Гавриленко повідомив, що «Зайцівське» та «Гаврилівське» кладовища повністю впорядковані. «Центральне» кладовище в Оболонні, а також кладовища в Городищі, Придеснянському та кладовище №1в Будищі впорядковане частково (громадяни здійснюють прибирання могил рідних). Кладовище №2 в Будищі прибране і впорядковане – вирубали поросль, прибрали могили та вільну територію, провели підсипку. До прибирання в Будищі залучалось 20 громадян.

Поліське. Роботи на кладовищах старостинського округу тривають, але потрібно прибрати старі дерева. Проведення загальної толоки планують згодом.

Риботин. За інформацією старости Надії Ворони, толока в Риботині ще планується. А в Сохачах її провели в березні. До прибирання було залучено 35 людей. Ще потрібно вивезти сміття, продовжити вирубувати поросль.

Рождественське. Анатолій Гейко повідомив, що роботи з окультурення кладовищ почались із 1 квітня, наразі центральне кладовище прибране на 70%.

Шабалинів. Як зазначив Микола Сальнюк, загальна толока з прибирання кладовищ планується на початок травня. У кінці березня силами опалювачів місцевого будинку народних традицій та дозвілля і адмінприміщення старостинського округу проведене прибирання території поховання В.Є.Богданівської-Попової та на центральному кладовищі.

Загальні прибирання на кладовищах в Лукнівському та Билському старостинських округах відбудуться найближчим часом, поки що тривають часткові прибирання.

Старостам, які звертались по пальне для проведення толок, селищна рада надавала його, і при потреба ще надамо.

Дякуємо всім людям, які долучаються до акцій чистоти, трудяться, дбають про чистоту місць вічного спочинку наших земляків, а також довкілля загалом!

Загалом кладовищ у нашій громаді дуже багато, і дбати про них – наш обов’язок, адже кладовище певною мірою є обличчям громади, і навіть кажуть, що за їхнім станом визначається свідомість нації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь