A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Як отримати електронні довірчі послуги  неповнолітній особі віком від 14 до 18 років

Дата: 09.02.2024 09:34
Кількість переглядів: 24

Фото без описуУ зв'язку з набранням чинності Закону України від 01.12.2022 № 2801-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації», було внесено зміни, зокрема, до статті 32 Цивільного кодексу України щодо самостійного укладання договору про отримання електронних довірчих послуг неповнолітніми особами.

Враховуючи викладене, особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років (неповнолітні особи) мають право самостійно, без згоди батьків чи опікунів отримувати кваліфіковані електронні довірчі послуги у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України.

Про програмне забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1»

Програмне забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» є надійним засобом КЕП та призначене для застосування на комп’ютерній техніці клієнтів Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України для реалізації наступних функцій:

- накладення кваліфікованого електронного підпису чи печатки на будь-яку інформацію в електронному вигляді (текстові, відео-, аудіо- файли, файли баз даних тощо), а також для криптографічного захисту інформації, шляхом її направленого шифрування;

- генерацію ключів заявників Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, зміну паролю захисту особистого ключа, резервне копіювання особистого ключа з одного носія ключової інформації на інший, знищення особистого ключа;

- перевірку сертифіката користувача;

- формування та передачу до Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України запиту на блокування/скасування сертифіката користувача;

- доступ до сертифікатів Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, серверів Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, сертифікатів інших користувачів та списку відкликаних сертифікатів з метою перегляду, пошук сертифікатів користувачів у файловому сховищі, визначення статусу сертифікатів користувачів, перевірку цілісності сертифікатів.

Для встановлення ПЗ необхідно завантажити архівний файл з інсталяційним пакетом з вебсайту за наступним посиланням https://ca.tax.gov.ua/korustyvach_csk. Далі необхідно розпакувати архівний файл, здійснити інсталяцію ПЗ відповідно до Настанови користувача, яка розміщена за тим же посиланням.

 Чи можна згенерувати кваліфікований електронний підпис для директора та кваліфіковану електронну печатку на один флеш-носій?

Яке призначення файлу «key-11.dat»?

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що для кожного ключа кваліфікованого електронного підпису чи печатки потрібен окремий носій. Станція генерації ключів записує особисті ключі у кореневий каталог, тому кожен наступний файл «key-6.dat» буде перезаписувати вже існуючий.

На окремі носії інформації під час генерації особистих ключів програмно-технічний комплекс Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України автоматично записує файл «Key-11.dat», що містить службову інформацію та не є особистим ключем.

Які документи необхідні для отримання ЕДП юридичними особами, відомості щодо яких відсутні в ЄДР (через державну таємницю)?

Сектор реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що для отримання послуг ЕДП юридичними особами, відомості щодо яких відсутні в ЄДР (через державну таємницю), окрім документів необхідних для отримання ЕДП юридичною особою, додатково надаються копії документів, що підтверджують належність керівника до юридичної особи та його повноваження (наказ про призначення на посаду), завірені згідно чинного законодавства, та офіційний документ (лист, довідка, тощо) від юридичної особи, в якому зазначається інформація про причини відсутності даних в ЄДР та/або неможливості надання установчих документів (які містять секретну інформацію).

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь