A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Обгрунтування застосування закупівлі без використання електронної   Системи  шляхом укладення прямого договору

Дата: 05.01.2024 17:50
Кількість переглядів: 69

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Коропської селищної ради має потребу у закупівлі послуг з розподілу електричної енергії на 2024 рік для забезпечення безперебійної роботи  Територіального центру та стаціонарних відділень за адресами: Чернігівська область, смт Короп, вул.Поштова,6 (Територіальний центр Коропської селищної ради), с.Шабалинів,вул. Центральна,208(стаціонарне відділення с.Шабалинів), с.Нехаївка вул.Боровська,17(стаціонарне відділення с. Нехаївка). 

Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про природні монополії» від 20.04.2000 № 1682-ІІІ (далі – Закон про монополії) регулюється діяльність суб’єктів природних монополій.

Відповідно до частини 2 статті 5 Закону про монополії зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі – НКРЕКП), а в інших сферах, у яких діють суб’єкти природних монополій, — національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Але у зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану, з метою забезпечення безпеки відповідних суб’єктів господарювання, Зведений перелік суб’єктів природних монополій на сайті АМКУ не оприлюднюється. На офіційному сайті  АМКУ є зведений перелік суб»єктів природних монополій станом на 30.11.2023р.(Сторінка 10 стрічка 52). Згідно даного переліку Акціонерне Товариство "Чернігівобленерго"  включено до зведеного переліку суб’єктів природних монополій, територією діяльності якого є Чернігівська область. 

Послуги з розподілу електричної енергії  в смт Короп Чернігівської обл. надає тільки одне підприємство, а саме: Акціонерне Товариство "Чернігівобленерго",відповідно до Постанови НКРЕКП від 13.11.2018р. На сьогоднішній день відсутня будь-яка альтернатива для розподілу електричної енергії Територіальному центру Коропської селищної ради та стаціонарних відділень.

Враховуючи відсутність конкуренції з технічних причин на відповідному ринку та відповідно до положень абз.3 п.5 ст.13 Постанови КМУ від 12 жовтня 2022 року №1178  «Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» Замовник  здійснює закупівлю на послуги з розподілу електричної енергії (Код за ЕЗС ДК 021:2015 65310000-9 Розподіл електричної енергії) для освітлення Територіального центру Коропської селищної ради та стаціонарних відділень, без застосування відкритих торгів, шляхом укладення прямого договору на  2024 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь