A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

За працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, заплатить служба зайнятості

Дата: 21.11.2023 09:24
Кількість переглядів: 35

Фото без описуЙдеться про компенсаційні програми для роботодавців, які працевлаштовують за направленням служби зайнятості безробітних певних категорій. Наразі можна розраховувати на 3 види компенсацій.

Так, компенсацію ЄВ, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску (2948 грн),  роботодавці отримають за працевлаштування строком не менше ніж на 2 роки одиноких батьків, зокрема й батьків дітей з інвалідністю; громадян, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років; звільнених після відбуття покарання або примусового лікування; людей, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо.

Загальна тривалість виплати такої компенсації становить 12 місяців впродовж наступних 2-х років (надається за кожний непарний місяць роботи з дня працевлаштування безробітного).

 Компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (6700 грн.), гарантовано за працевлаштування строком не менше ніж на 1 рік громадян з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; людей, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років.

Загальна тривалість виплати такої компенсації становить 6 місяців впродовж року з дня працевлаштування.

Ще один вид компенсації - 50% мінімальної заробітної плати (3350 грн.) за працевлаштування громадян віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; віком до 35 років – на перше робоче місце; громадян, звільнених зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

Загальна тривалість виплати такої компенсації становить не більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості працевлаштованої людини протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Загалом такими компенсаційними програмами скористалися 168 роботодавців області за працевлаштування 217 безробітних. З Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття їм виплачено 417,2 тис. грн.

За консультаціями звертайтесь на наш канал онлайн підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь