Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

До селищної ради надійшли звернення від керуючого Чернігівською єпархією Української Православної Церкви (Православної Церкви України) єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія, з проханням передачі Свято-Феодосіївського храму для звершення богос

Дата: 17.11.2023 18:42
Кількість переглядів: 244

Разом з тим повідомляємо, що у нашій громаді, наскільки нам сьогодні відомо, створилось уже дві парафії від Православної Церкви України.

Хочемо поінформувати громаду з цього питання більш детально.

Перше звернення надійшло у липні, коли до Коропського селищного голови Володимира Куніцина завітав керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви (Православної Церкви України) єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, з ним настоятель Катерининської церкви у місті Чернігові отець Роман, отець Роман, який служить у Батурині, а також представник місцевої парафії Віктор Шкурко.

Делегація принесла письмове звернення про передачу в постійне користування Свято-Феодосіївського храму (який знаходиться у Коропі по вулиці Вознесенській, 2), для задоволення духовних потреб релігійної організації «Релігійна громада Парафія Вознесіння Господнього Чернігівської єпархії Української Православної Церкви».

Керуючись цим листом, голова громади запросив  представників депутатського корпусу для координації та обговорення цього питання.

На зустріч прийшли лише 7 депутатів. Також 3 депутатів повідомили, що не можуть відвідати зібрання, решта 16 були відсутні з невідомих причин.

Присутні депутати питання передачі храму розглянули. Воно було включене у порядок денний наступного пленарного засідання.

Перед пленарним засіданням до селищної ради надійшов лист так само від керуючого Чернігівською єпархією Української Православної Церкви (Православної Церкви України), про передачу Свято-Феодосіївського храму уже Свято-Феодосіївській парафії Чернігівської єпархії Української Православної Церкви.

На пленарному засіданні голова громади зачитав обидва ці листи. Він спробував з’ясувати, чому в листах зазначаються різні назви парафій.

Представники парафії пояснили, що в них є інші думки щодо того, який храм їм повинні передати для  богослужіння, і що частина просить про передачу Вознесенського храму. Проте цей храм перебуває в обласній комунальній власності, відповідно селищна рада не має повноважень для передачі.

На пленарному засіданні питання передачі храму після жвавої дискусії було зняте з порядку денного, з аргументами на певні юридичні невідповідності.

9 листопада знову надійшло звернення від єпископа з проханням передати Свято-Феодосіївський храм, уже з повним пакетом реєстраційних документів. Крім цього документа, надійшло також звернення від представника релігійної громади Віктора Шкурка.

Коментує голова громади Володимир Куніцин:

Враховуючи чергове звернення, я як голова громади спробую знову обговорити це питання на узгоджувальній раді з депутатами. Потім питання буде винесене на наступне пленарне засідання. Хочу також повідомити, що у Свято-Феодосіївському храмі зараз знаходиться комунальний заклад селищної ради – Регіональний історико-археологічний музей. Ми розуміємо, що музей потрібен, і закривати його ніхто не збирається. Але це питання треба серйозно обговорити.

Ми розглядали ряд будівель для перенесення музею, одна з них – приміщення колишнього кінотеатру.

Представник парафії Віктор Пантелійович Шкурко проявив ініціативу та залучив фахівців із проєктної документації та архітектурної роботи із Ніжина, для того, щоб зробити попередній проєкт чи план відтворення будівлі кінотеатру, і в перспективі створити, як я називаю, «Центр спільнототворення», щоб надалі мати змогу залучити кошти міжнародних партнерів та відремонтувати будівлю. Віктор Пантелійович сам оплачує роботу фахівців. Із бюджету громади кошти на це не витрачаються.

Якщо нам вдасться все із Центром спільнототворення - там буде не лише музей, а доволі обширний центр, що виконуватиме ряд соціальних функцій для нашого населення.

_________

Для підтвердження даної інформації надаємо сканкопії документів у порядку черговості звернень до селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь