Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Билці позачергова проблема – заправка водою пожежного автомобіля

Дата: 20.03.2018 17:46
Кількість переглядів: 831

Фото без описуСьогодні, 20 березня, очільник громади Віктор Журавель прийняв участь у загальних зборах громадян Билського старостинського округу, які прийшли до будинку культури, щоб обговорити проблеми та перспективи території.

Присутніми також були помічник-консультант народного депутата України Анатолія Євлахова Катерина Четверик, старости Атюшівського та Рождественського старостинських округів Станіслав Пилипець та Анатолій Гейко, депутат селищної ради Петро Тягнирядно.

Ознайомивши учасників зібрання з порядком денним, староста Іван Пупій розпочав загальні збори зі звіту за минулий рік. Спочатку Іван Дмитрович проінформував щодо соціально-економічної характеристики округу, озвучив видатки, які спрямовувалися на розвиток території в результаті об’єднання.

Фото без опису

Постійно підтримується в належному стані вуличне освітлення, санітарний стан, благоустрій кладовища. Відремонтовано пам’ятник загиблим воїнам та встановлено огорожу навколо нього.

Також в 2017 році спорудили дитячий майданчик, замінили два вікна у ФАПі, викопали водопій для худоби, перенесли поштове відділення до адміністративного приміщення старостинського округу. Та найголовнішою перевагою у об’єднанні староста вбачає капітальний ремонт проїзної частини по вулиці Сельдімірова (543 м).

- Самостійно ми б ніколи такого ремонту не зробили. Отже, правильне рішення прийняли, що дали згоду на об’єднання до Коропської громади, - наголосив Іван Дмитрович.

Подякував староста інвесторам, які постійно надають фінансову підтримку на проведення культурно-масових заходів у селі та на новорічні подарунки дітлахам.

На 2018 рік у планах проведення ямкового ремонту доріг комунальної власності, грейдерування та підсипка грунтових доріг, освітлення вулиць Лісова та Красна.

Фото без опису

Найболючішим питанням для жителів Билського старостинського округу є відновлення Артезіанської свердловини, що дасть змогу забезпечувати водою пожежний автомобіль. За словами Івана Дмитровича – вирішення даного питання на даний час позачергове. Обговорили навіть варіант продажу будівлі дитячого садка, а виручені кошти спрямувати на утримання пожежної частини. У вирішенні даної проблеми пообіцяли посприяти й інвестори, яким також на користь наявність водного ресурсу на території біля орендованих земель.

Фото без опису

Про стан правопорядку на підвідомчій території прозвітував дільничний офіцер поліції Владислав Нешта, який акцентував увагу присутніх щодо телефонних шахраїв та покарання відносно порушення благоустрою території.

Фото без опису

Про депутатську діяльність заслухали депутата Коропської селищної ради Петра Тягнирядна, який завжди на пленарних засіданнях порушує питання щодо рідного села.

У своєму виступі очільник громади Віктор Журавель торкнувся питань, які підіймали громадяни в ході загальних зборів, дав вичерпні відповіді, подякував старості за роботу,  жителям за підтримку та активність. Віктор Іванович проінформував присутніх щодо розвитку об’єднаної територіальної громади за 2017 рік в цілому і конкретно зупинився на Билському старостинському окрузі. Активно включилися в обговорення громадяни стосовно реформування  медицини та поштових відділень.

Фото без опису

- Ми всі бачимо, що з кожним роком «новизна у реформах» ніби спрямована на знищення сільського населення. Але руки ми не опускаємо. І надалі разом будемо працювати на покращення розвитку нашої громади, - зазначив Віктор Іванович.

Невдоволення викликала у присутніх інформація щодо можливості створення однієї об’єднаної громади на території району. На чергову сесію обласної ради виноситься питання щодо змін до проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області, за яким на даний час Коропський район розділяється на Понорницьку та Коропську ОТГ. Адже всі розуміють, що тенденція «один район – одна громада» відповідно до нашої території та густоті населення призведе до погіршення обслуговування жителів та соціально-економічного розвитку території.

Фото без опису

Щодо депутатської діяльності народного депутата України  проінформувала Катерина Четверик – помічник-консультант народного депутата України Анатолія Євлахова.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь