Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Відбулось засідання з протидії домашньому насильству

Дата: 09.08.2023 20:22
Кількість переглядів: 173

Сьогодні до Коропської громади здійснила виїзд робоча група у складі представників Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Служби у справах дітей ОДА, обласного центру соціальних служб та Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, ГО Чернігівський громадський комітет захисту прав людини www.protection.org.ua.

У засіданні робочої групи взяв участь голова громади Володимир Куніцин, представники соціальних служб селищної ради, поліції.

Метою приїзду робочої групи було вивчення стану виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», ураховуючи факт випадку домашнього насильства в Коропській громаді.

А також – з’ясування проблемних питань у цій сфері, надання методичної та практичної допомоги.

…Минулого тижня  правоохоронці затримали 46-річного мешканця громади, який знущався зі своєї співмешканки та її малолітніми дітьми. Зараз потерпілі проходять лікування. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Трагічність всього посилює той факт, що цю родину дуже часто відвідували соціальні та інші служби. Сім’я була постійно на виду.

Та і загалом у нашій громаді вибудувана система запобігання насильству, куди входять класні керівники й школа загалом, лікарі та старости. Але тривожних «дзвіночків», що дітей у родині ображають, а тим більше б’ють, не було.

Під час засідання  фахівці проаналізували випадок насильства та роботу наших соціальних служб у цій родині.

Всі учасники зустрічі зійшлись на тому, що проблема домашнього насильства не повинна бути проблемою однієї родини. Це має бути питанням всього нашого суспільства.

У цій проблемі багато складових. Але те, що ми можемо робити – це посилити роботу усіх наших структур – освіти, медицини,  культури, соціального захисту, – зазначив голова громади Володимир Куніцин.

Тож робота щодо запобігання подібним випадкам надалі в нашій громаді буде значно посилена.

Фахівці надали рекомендації щодо того, як запобігати випадкам насильства, одразу виявляти їх; порадили, як проводити правильне інформування.

Йшлося й про те, що, окрім допомоги постраждалим від насильства, важливою є робота з кривдниками.

Володимир Куніцин зазначив, що в перспективі у нашій громаді планується створення Центру надання соціальних служб. І проведення таких корекційних програм теж буде передбачене.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь