A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сьогодні в Коропському будинку культури відбулось нагородження переможців ініціативи «Громадський бюджет на дитячі мрії» Швейцарсько-Українського Проєкту DECIDE

Дата: 03.08.2023 16:37
Кількість переглядів: 203

 

Ними стали:

  • команда Риботинського навчально-виховного комплексу – із проєктом Лаунж-зона на шкільному подвір’ї «Space of youth» («Молодіжний простір»)
  • команда Карильської загальноосвітньої школи  – із проєктом «Навчально-тренувальний комплекс для занять пішохідним туризмом «Екстрим»
  • команда Нехаївської гімназії – із проєктом «Зона відпочинку в Нехаївській гімназії»

 «Громадський бюджет на дитячі мрії» – це ініціатива проєкту DEСIDE і громад-партнерів, що передбачає співфінансування проєктів, розроблених шкільними командами.

Взимку наша громада пройшла конкурсний відбір для участі у проєкті, ставши однією з чотирьох громад-партнерок DECIDE в області.

У межах ініціативи 9 шкільних команд вчилися втілювати свої мрії  в життя – згенерували ідеї, написали проєкти, агітували за них.

Переможців обирала вся громада. До речі, голосування за дитячі мрії проходило в нас дуже і дуже жваво – у цьому процесі взяли участь майже 39% населення Коропської громади! Організатори ще проводять аналітику, але за попередніми даними наша громада має найвищий показник залученості громадян серед громад України.

Участь у сьогоднішній церемонії нагородження взяли представники Проєкту DECIDE, голова громади Володимир Куніцин, освітяни, представники шкільних команд.

Дуже вдячний Проєкту DECIDE і всім людям, які були задіяні в ньому. Цей чудовий проєкт дає нам ряд преференцій – іміджевих і матеріальних. Він підтверджує, що ми – команда, ми можемо працювати разом, можемо бути успішними! – зазначив голова громади Володимир Куніцин.

Переможців і учасників конкурсу привітав начальник відділу освіти Олег Курбанов, координаторка компоненту 2 Проєкту DECIDE «Розбудова демократичних освітніх структур у громадах»  Юлія Молчанова, координатор ініціативи «Громадський бюджет на дитячі мрії» Сергій Омелічкін.

 

Ми дуже раді, що в лютому відібрали саме Коропську громаду. Вона була надзвичайно активна. Команда, яка була на відборі, щиро вразила нас своєю жагою змінити освіту, – запевнила Валентина Полторак, менеджерка Проєкту DECIDE.

 

Під час сьогоднішнього урочистого заходу переможці конкурсу презентували свої проєкти та були нагороджені Сертифікатами, а всі учасники – Подяками.

Реалізація проєктів-переможців відбудеться до кінця цього року. Представники DECIDE вручили Володимиру Куніцину та Олегу Курбанову сертифікат на 1 000 000  гривень для досягнення цієї мети.

Кожна команда, яка брала участь у ШГБ, отримала подарунки – набори цікавих книг, серед яких, зокрема, і комплект книг про Гаррі Поттера.

Також у  межах реалізації Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» 8 педагогів наших закладів загальної середньої освіти взяли участь у методичному тренінгу з методики викладання курсу «Навчаємося жити в громаді» для учнів 8 (9) класів.   На сцені їм вручили сертифікати, які засвідчують успішне проходження навчання, та «Дидактичні бокси».

Щиро дякуємо великій команді DECIDE за надану  можливість участі в ініціативі «Громадський бюджет на дитячі мрії», впровадження курсу за вибором «Навчаємося жити в громаді»,  організації роботи дитячого клубу «Ми вдома – в Україні» та бажаємо натхнення, творчих ідей, міцного здоров’я, мирного неба. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь