Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Нарада депутатів

Дата: 28.07.2023 11:25
Кількість переглядів: 157

До Коропської селищної ради надійшло звернення від Чернігівської єпархії Православної Церкви України – за підписом єпископа Чернігівського і Ніжинського, керуючого Чернігівською єпархією ПЦУ Антонія – з проханням передати у постійне користування Свято-Феодосіївський храм у Коропі, що знаходиться за адресою Вознесенська, 2, для задоволення духовних потреб релігійної організації, яка на даний час не має приміщення для звершення богослужінь та душпастирської діяльності.

Зауважимо, що зазначена будівля – єдина будівля храму, яка знаходиться у комунальній власності селищної ради.

Голова громади Володимир Куніцин анонсував зібрання депутатів, щоб спільно розглянути цей лист і визначитись із подальшими діями.

На засіданні, яке відбулось 26 липня, депутатам була озвучена інформація, зазначена в листі.

Володимир Куніцин акцентував увагу на тому, що він за те, щоб відповідно до листа передати Свято-Феодосіївський храм, що зараз використовується як музей. А також наголосив на тому, що храм повинен бути храмом, там повинні здійснюватись богослужіння (до музею тут діяла дискотека, був кінотеатр, що є абсолютно неприпустимим).

Звичайно, постає питання про долю майна Регіонального історико-археологічного музею, яке знаходиться в цьому приміщенні.

Є думка, щоб у перспективі зробити музей у приміщенні колишнього кінотеатру. Це, звісно, потребує певних капіталовкладень, тому з часом ця тема буде розглядатись  ґрунтовніше.

Присутні депутати взяли інформацію до роздумів.

На думку голови громади, дуже прикро, що частина депутатів певних політичних сил стовідсотково проігнорували цей захід. На зібранні не було жодного представника політичної партії «Європейська Солідарність», ОПЗЖ і «Слуга Народу».

Питання важливе. Ми не можемо не помічати, що є потреба у задоволенні духовних потреб релігійної організації. Думаю, найближчим часом ми знову повернемось до цього питання. Вже, напевно, на пленарних засіданнях, – зазначив Володимир Куніцин.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь