A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропській громаді запрацював безкоштовний цифровий освітній центр завдяки підтримці ЄС

Дата: 15.06.2023 09:57
Кількість переглядів: 198

Фото без описуУ Коропі –  у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості – розпочав роботу сучасний цифровий навчальний центр. Його у межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні» відкрила фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA). Школярі отримали  простір для занять за програмами МОН та якісного розвивального дозвілля, абсолютно безкоштовного. Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Це перший з п’яти цифрових навчальних центрів у громадах Чернігівської області.

У невеличкій церемонії відкриття цього осередку навчання та дозвілля взяли участь перші маленькі відвідувачі цифрового навчального центру, представники FCA, голова громади Володимир Куніцин, начальник відділу освіти Олег Курбанов та директор Коропського ЦДЮТ Олена Куніцина.

Володимир Куніцин разом з освітянами подякували представникам освітнього проєкту за підтримку дітей нашої громади

«Я надзвичайно щаслива, що у нас з’явився такий центр для дозвілля, – сказала Олена Куніцина. – А ви як – щасливі?»

«Так!» – дружно в один голос  відповіли діти.

Finn Church Aid забезпечує роботу фасилітаторів (тобто, інструкторів або експертів; у нашому цифровому центрі працюватимуть Олена Олійник та Артем Тищенко), ремонт приміщень, закупівлю меблів, електронного обладнання, навчальних матеріалів.  

У цифровому навчальному центрі є всі умови, аби надолужити пропущені теми чи предмети за програмою, здобути нові знання і навички, зокрема цифрові, читати книги, відвідувати сесії для покращення психологічного стану, творчі розвивальні заняття тощо.

Завдяки партнерській підтримці міжнародної організації Save the Children цифровий навчальний центр оснащений 10 ноутбуками і 40 спеціальними комплектами гаджетів SPARK KIT – це так звані цифрові класні кімнати, що дають можливість проводити заняття з доступом до усіх необхідних освітніх платформ.

Відвідування Центру безкоштовне, він доступний для усіх дітей шкільного віку. Працює Центр із 9 до 17 години з понеділка до п’ятниці.

Довідково: Finn Church Aid (FCA) – найбільша у Фінляндії міжнародна неурядова організація, яка має понад 70 років досвіду гуманітарної діяльності у багатьох країнах світу, надає допомогу людям у надзвичайних ситуаціях незалежно від їхніх релігійних переконань, етнічного походження чи політичних поглядів. Має підтверджену експертизу у впровадженні проєктів міжнародного розвитку, консультування в освітній галузі, один із основних напрямів діяльності – підтримка забезпечення безперервного доступу до освіти. Finn Church Aid (FCA) має сертифікацію і зобов’язання відповідно до The Core Humanitarian Standard on Quality and Accountability (CHS) («Основний гуманітарний стандарт з якості та підзвітності»), у своїй діяльності спирається на повагу до прав людини. Проєкти, спрямовані на відновлення доступу до шкільного навчання в Україні почала впроваджувати у 2022 році за фінансової підтримки приватних благодійників і міжнародних донорів з метою гуманітарного реагування – у Житомирській, Київській і Чернігівській областях. info.finnchurchaid@kua.fi

 

Загальна інформація про проєкт: Проєкт «Безпечне повернення до навчання в Україні» фінансується Генеральним Директоратом Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги, розроблений і реалізується партнерами освітнього Консорціуму: Finn Church Aid (FCA), People in Need, Save the Children і War Child  у партнерстві з відповідними органами управління освітою переважно з трьох північно-східних областей: Київської, Чернігівської, Сумської, а також меншою мірою декількох інших областей, що дозволить десятками тисяч постраждалим від війни хлопцям і дівчатам віком від 6 до 18 років повернутися до навчання в безпечних навчальних просторах, а вчителям та іншим працівникам освіти отримати психологічну підтримку і спеціальне навчання для надання відповідної підтримки учням для забезпечення їх емоційного благополуччя та якісного навчання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь