A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі на базі центру творчості відбувся районний навчально-методичний семінар

Дата: 09.06.2023 21:16
Кількість переглядів: 165

Сьогодні в Коропі відбувся районний навчально-методичний семінар «Позашкілля – світ творчості для дітей та учнівської молоді. З досвіду роботи комунального закладу позашкільної освіти «Коропський центр дитячої та юнацької творчості»

Семінар провів голова громади Володимир Куніцин та керівник апарату Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Наталія Разумейко.

Учасниками навчально-методичного заходу були представники РДА на чолі з першим заступником голови Павлом Плотніковим, керівники органів управління освітою з громад району, посадовці місцевого самоврядування, які відповідають за розвиток позашкільної освіти, керівники закладів позашкілля.

…Біля закладу гостей зустріли учасники гуртка «Ласкавець» – творчі атюшани на чолі з Ганною Сушко виконали кілька народних пісень та вручили подаруночки.

Семінар відкрила керівник апарату РДА Наталія Разумейко, оголосивши програму та представивши всіх гостей.

Володимир Куніцин коротко ознайомив гостей із життям громади, та детально зупинився на питаннях освіти, зауваживши, що створення умов для розвитку кожної дитини – одне з першочергових завдань селищної ради.

Про розвиток позашкільної освіти в контексті комплексного плану розвитку освіти громади говорив  начальник відділу освіти Олег Курбанов.

Далі директор ЦДЮТ Олена Куніцина розповіла учасникам семінару  про життя очолюваного нею закладу, досягнення і здобутки вихованців.

Коропський центр творчості (спочатку районний) утворений у грудні 1992 року шляхом об’єднання Станції техніків та Будинку творчості. Із січні 2018 року заклад працює у підпорядкуванні Коропської селищної ради

Сьогодні наш ЦДЮТ налічує 28 гуртків та 5 груп раннього естетичного розвитку «Малятко» (разом: 3 – науково-технічні гуртки; 30 – художньої творчості)

Заклад охоплює позашкільною освітою близько 400 дітей Коропської громади. Його роботу забезпечують  15 працівників, з них 11 педагогів – фахових і талановитих. Учні старанно наслідують своїх наставників. Свідченням цьому є численні перемоги в творчих конкурсах. Із 2019 року і дотепер вихованці закладу 33 рази ставали володарями «золота» в обласних конкурсах, 35 – у Всеукраїнських, та 3 – у міжнародних. А ще ж є і срібні, і бронзові нагороди.

Та найголовніше – діти приходять сюди з «вогником» в очах, і не з примусу, а за покликом серця.  

Позашкільна освіта має багато суттєвих переваг:

  • дитина в невимушеній формі може абстрагуватися і релаксувати, і під час цього набувати корисних навичок і знань
  • позашкілля допомагає учням зорієнтуватися у виборі можливої майбутньої діяльності
  • освіта цієї категорії є дієвою панацеєю від смартфонізації – повертає до живого, повноцінного спілкування.

У продовження семінару начальниця відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування РДА Тамара Щепочкіна представила чекліст «Як зробити заклад позашкільної освіти успішним».

Після завершення засідання «круглого столу» учасники хореографічного гуртка (керівник Катерина Медведь) представили патріотичний флешмоб «Україна вишивана».

Також учасники семінару ознайомились із роботою студії раннього естетичного розвитку «Малятко» та взяли участь у трьох творчих майстерках: виготовили з глини традиційний український мініатюрний посуд «Монетка», з паперу – виріб «Патріотичне сердечко», спробували себе в художньому розписі. Творчі майстерки провели керівники гуртків Оксана Семенцова, Наталія Циганок і Наталія Лавренова.

Також Олена Куніцина разом із вихованцями – переможцями конкурсів –  представили гостям виставку дитячих робіт.

На завершення роботи учасники семінару поділилися враженнями:

Мене переповнюють емоції від сьогоднішнього дня. Хочеться побажати і вашій громаді, і центру дитячої творчості тільки розквіту, фінансової спроможності, найкращих результатів і перемог вихованцям!– підсумувала керівник апарату Новгород-Сіверської РДА Наталія Разумейко.

Позитивні відгуки озвучили й інші учасники й учасниці семінару. Колеги з інших громад відмітили, що Коропський центр дитячої та юнацької творчості, який очолює Олена Вікторівна, є одним із кращих в області.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь