A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Щоб учням і вихованцям було зручно та безпечно

Дата: 28.05.2023 21:33
Кількість переглядів: 147

26 травня голова громади Володимир Куніцин разом з начальником відділу освіти Олегом Курбановим провів нараду з директорами всіх шкіл, садочків, закладів позашкілля та старостами старостинських округів, на територіях яких розміщені навчальні заклади.

Разом напрацювали план роботи на літо, що включає підготовку до нового навчального року та нового опалювального періоду.

По кожному закладу розглянули проблемні питання та визначали список робіт, що будуть виконані найближчим часом.

Перше питання, яке розглянули, стосувалося всіх шкіл. Володимир Куніцин доручив директорам відійти від практики збирання коштів з батьків на фарбу для ремонтів. У багатьох фінансова ситуація і так дуже скрутна. Тож вся фарба буде придбана за кошти бюджету громади.

Також голова громади зазначив, що у чотирьох школах (Атюша, Риботин, Шабалинів і Оболоння) будуть зроблені навіси для дров.

І окремо по закладах.

Короп Влітку в школі буде проведена промивка системи опалення. Потребує ремонту дах над спортзалом старого приміщення. Також у школі буде встановлений відеонагляд (у місцях громадського користування). Кошти на це у сумі 90 тисяч гривень були виділені на сесії.

Атюша З найнагальнішого у школі – заміна задвижок системи опалення та ремонт ганку. У садочку – ремонт стелі.

Рождественське. У школі буде відремонтований спортзал, дах над спортзалом та підлога у деяких кабінетах.

Недавно до голови громади звернулись батьки дітей із Рождественського з проханням встановити майданчик у селі. На сесії на це виділили 100 тисяч гривень. Невдовзі майданчик у дітлахів буде.

Карильське До нового навчального року в школі будуть відремонтовані санвузли.

Лукнів У школі буде облаштована каналізація в їдальні, підведена вода до садочка. До речі, найгостріша проблема Лукнівської ЗОШ – відсутність протипожежної сигналізації, блискавкозахисту – уже вирішена. На це з бюджету громади було спрямовано 247 тисяч гривень.

Оболоння У школі будуть відремонтовані санвузли, зроблені відливи й відремонтовані сходи, відремонтований глибинний насос. Є потреба в заміні дошок у класах. Також буде вирішуватися питання з фарбуванням школи.

Риботин У навчально-виховному комплексі будуть замінені 16 вікон (тут ситуація з вікнами зараз найгірша серед усіх наших навчальних закладів) та двері. Кошти на це у сумі 200 тисяч гривень вже виділені сесією. Також у НВК будуть замінені котли, проведена промивка опалювальної системи.

У Нехаївській гімназії необхідно замінити зливні бачки у санвузлах

Шабалинів У школі буде проведений ремонт котла. Також потребує вирішення проблема з забезпеченням водою. У садочку потрібно оновити посуд, замінити обладнання в санвузлі.

Свої потреби озвучили і керівники закладів позашкілля.

У Центрі дитячої та юнацької творчості потрібно пофарбувати дах і фасад, покращити освітлення в деяких кабінетах.

Для дитячо-юнацької спортивної школи потрібно придбати спортінвентар, зокрема м’ячі для футболу та настільного тенісу, ракетки. За дорученням голови громади з вересня спортивні тренери ДЮСШ запровадять навчальні виїзди у села.

Крім зазначених вище питань у нашій освітній галузі є одна суттєва проблема. Це брак освітньої субвенції – до кінця року не вистачає 5,8 мільйона гривень. Тож незабаром освітяни проведуть ще одну нараду, де будуть намагатися знайти правильні рішення, як можна впоратися з цим дефіцитом.

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь