A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Заклади культури окультурюються

Дата: 01.05.2023 12:27
Кількість переглядів: 185

З початком весни у культпрацівників громади додалося не лише творчої, але й господарської роботи. Своїми зусиллями та за сприяння селищного голови Володимира Куніцина робимо поточні та косметичні ремонти, щоб у наших закладах культури було тепло, затишно й естетично привабливо.

Так, у цьому році першою підкинула виклик котельня Риботинського Будинку культури – прогоріла димохідна труба. У фойє закладу став дуже відчутним запах диму, а ось тепла - мало. Тому довелося замовляти нову трубу, а заодно встановити нові двері до котельні. Після цього у будівлі відразу стало тепліше. Також у БК замінили дверний короб і вставили двері між фойє та залою для проведення концертів, аби у холодну пору тут також було затишніше.

Днями димохідну трубу замінили і в Коропській мистецькій школі. А біля центрального входу вимостили ділянку, щоб у негоду не стояли калюжі та можна було зручно під’їхати до школи.

Немало роботи цьогоріч пророблено і в Коропському регіональному історико-археологічному музеї. Нарешті вирішено питання з обігрівом будівлі. Адже електроопалення, яке було встановлено раніше, коштувало шалених грошей, а тепла достатнього не давало. Тож віднині будівля опалюватиметься від дров’яної котельні селищної ради, яку ще обладнали системою нагнітання теплого повітря до приміщення. Тиждень тому в музеї встановлено нові енергозберігаючі металопластикові двері з вікнами, від яких у закладі стало світліше та зменшились протяги.

Проведено благоустрій територій двох музеїв, висаджені квіти в нових клумбах. Біля історико-археологічного веселитимуть погляд куші троянд та молоді блакитні ялинки. А в меморіальному музеї М.Кибальчича окультурили родинний сад та спиляли три проблемні дерева, які затіняли декоративні ялиці. До Дня космонавтики тут пофарбували ґанок та огорожу. Цьогоріч на меморіальний музей чекає ще оновлення всіх експонатів першої зали та ряд інших цікавих заходів. А на даний час, щоб не підтікали будівлі Публічної бібліотеки та історико-археологічного музею, облаштовуємо відмостки.

У сільських клубних закладах також проводиться благоустрій прилеглих територій. Працівники культури вигрібають сухе листя та траву, білять дерева, борються з чагарниками, саджають клумби та кожен намагається максимально окультурити свій центр села.

А нещодавно відділом культури і туризму були закуплені всі необхідні матеріали для фарбування даху в Шабалинівському Будинку народних традицій та дозвілля. Тож господарчі роботи з теплом лише починаються.

Відділ культури і туризму Коропської селищної ради

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь