Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Коропські школярі взяли участь у конкурсі з сортування сміття

Дата: 24.03.2023 09:55
Кількість переглядів: 161

У межах проєкту «Зелена стрічка відходів у громаді», який впроваджує ГО «Агенція ефективного розвитку» спільно з Коропською селищною радою, 23 березня 2023 року для учнів молодшої ланки Коропської школи провели конкурс під назвою «Сміття: дбаємо про майбутнє».

Серед учасників були учні та учениці 1-4 класів, вчителі й представниці молодіжної ради Коропської громади.

Дівчаткам і хлопчикам розповіли, як правильно сортувати сміття. А знання діти одразу ж змогли використати на практиці та відсортувати пластик, папір і скло.

Відсортоване сміття віднесли до контейнерів, що в межах проєкту вже встановлені на подвір’ї школи. Діти сказали, що тепер робитимуть це й надалі. Хоча тема сортування сміття для багатьох не нова.

«Якщо я йтиму вулицею, питиму воду, і в мене залишиться порожня пляшка, я підійду до контейнера і викину її. Сортувати сміття мене навчила мама. Цей конкурс сподобався, було весело», – розповів Матвій, учень 3-А класу.

Проєкт «Зелена стрічка відходів у громаді» передбачає встановлення наборів контейнерів і сміттєвих баків для роздільного збирання сміття й гідравлічного пресу для його подальшого пресування. Навчальні заходи з дітьми – важлива складова цього проєкту.

_______

Конкурс «Сміття: дбаємо про майбутнє» організовано ГО «Агенція ефективного розвитку» спільно з Коропською селищною радою у межах проєкту «Зелена стрічка відходів у громаді» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь