Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Відбувся традиційний Кубок Задесення з волейболу

Дата: 01.03.2023 22:24
Кількість переглядів: 189

Кубок Задесення вже багато років є улюбленим дитячим турніром. Його чекають – і команди на Спартакіаді борються не тільки за медалі, а й щоб потрапити туди, в Черешеньки, на волейбольний бал до Жованика.

І ось – сьогодні. Правда, не в Черешеньках, а в коропському спорткомплексі. Вперше. Причина переносу – військові небезпеки і вимоги.

… На мою думку, змагання пройшли пречудово. Глядачів у залі було, мов на вирішальних матчах футзальних турнірів. Кочегари вночі постарались – і було тепло. Затишно, привітно. Обійми, дружні рукостискання, чудова організація – як завжди у Жованика.

На парад відкриття завітав голова громади Володимир Куніцин – на хвильку. Подарував спорткомплексу чотири якісні м’ячі, і вони дуже потрібні… Адже на тренування до Миколи Медведя ходить по 26 дітей.

Сергія Жованика, звісно, вітали бурею овацій – зірка. Щирий і добрий чоловік.

А далі – цікаві ігри.

Відразу скажу, що в плані спілкування, зручностей, комфорту в спорткомплексі було супер! Та бракувало однієї ізюминки. І назва їй – інтрига.

Розповім спочатку про матчі дівчат.

Короп – Риботин 2:0 (25:20 25 12)

Понорниця – Риботин 2:0 (25 6 25 12)

Понорниця – Короп 2:0 (25 10 25 17)

Величезна перевага підопічних Юрія Гончарова. Гра у одні ворота. Якщо в Чемпіонаті більше уваги було прикуто до Світлани Галюги, то сьогодні феєрила не тільки вона… Без помилок, надійно діяли Настя Шевель, Вікторія Проценко і всі-всі дівчата. Знаєте, сьогодні Понорниці навіть особливих зусиль не треба було докладати для перемог.

Андрій Бородюк час від часу викладає у вільному доступі тренування команди у спорткомплексі «Десна». Те, що я бачу, просто космос. Величезна увага приділяється силовій підготовці, розвитку техніки… Багато цікавих вправ, безліч тренажерів, тумб, бар’єрів. Дивлюсь, і думаю, що це тренування якоїсь команди Вищої ліги…

Короп, схоже, виходить на майданчик – і програє вже до гри у вирішальних зустрічах. Дівчата були безвольні, не боролись. І старань Ангеліни Кабанцової замало для перемог.

Риботин. Дівчата раділи, що потрапили на турнір. І змагатись на рівних поки що не можуть. Кращі – Діана Кеда та Кароліна Наумова.

Тепер – про юнаків. Тут грали на виліт. Підійшов зранку до Ярослава Ремеза.

- Зможете поборотись за Кубок? – запитую.

- Важко буде. Гравців і так мало, а тут двоє захворіло. І ми невиспані, вночі тривога, сиділи в бомбосховищі до пів другої – відповідь кращого гравця Чемпіонату.

Понорниця 2 – Короп 2:1 (25 15 22 25 15 13)

За жеребом господарям довелось в півфіналі грати з переможцями Спільного чемпіонату. І команда Олександра Мисника приємно здивувала. Хлопці значно додали за тиждень і в майстерності, і у впевненості.

Могли й виграти, та у третій, вирішальній партії, не били - перекидали м’яча на чужу половину… Кожен боявся помилитись.

У господарів сподобався Богдан Квасніков. Високий, стрибучий – інколи атакував потужно, ставив блок. Вся команда добре працювала на блоці. Напрочуд ефективним та надійним був Артем Мокебе. Звичайно, кращий Максим Прохоренко. Та сьогодні в лідера не все виходило.

Понорниця – Черешеньки 2:1 (22 25 25 19 15 9)

Ярослав Ремез створив диво у першій партії. Йшла гра у Савелія Гавриленка, Віталія Шкурая. Та сили були не рівні. Хлопці Євгена Андрійченка перемогли.

Гра за третє місце

Черешеньки – Короп 1:2 (22 25 25 18 8 15)

Гра за перше місце

Понорниця – Понорниця 2 – 2:0 (25 20 25 12)

Команда Євгена Андрійченка здолала команду Олексія Давиденка.

Знаєте, у спорті так буває: виграє хтось Олімпійські ігри чи Чемпіонат Світу. Всі емоції вихлюпнуті, вершина досягнута. І після великої перемоги йде спад.

Понорниця 2 виграла головний турнір – Спільний чемпіонат. І сьогодні у хлопців Давиденка не було емоційної свіжості – їм вже нема що доказувати. Слабувато зіграли на прийомі, не все виходило в атаці…

А команда Євгена Андрійченка зробила важливу тактичну перестановку: розвела з однієї лінії лідерів – Максима Маринченка та Ярослава Спичака. І це спрацювало. Атакували обидва вражаюче. Особливо сподобався Ярослав. Він – хитріший. Може обвести блок, знайти вразливе місце у суперників…

Нагородження – маса призів. Всім – по хорошому м’ячу. Кубок – Чемпіонам.

Кращі гравці – Світлана Галюга та Ярослав Спичак.

І довгі-довгі оплески Сергію Жованику!

Задесеннняяяя – ти супер!

Володимир Лучко, начальник відділу сім'ї, молоді та спорту



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь