A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання  перейменування   в смт Короп вулиці Генерала Панкова на вулицю Віктора Осовика

Дата: 26.12.2022 16:33
Кількість переглядів: 327

1Фото без опису. Організатор громадського обговорення: комісія з питань унормування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів Коропської селищної ради.

2. Перелік вулиць в смт Короп, які пропонується перейменувати: вулиця Генерала Панкова.

3. Пропозиції та обґрунтування щодо перейменування вулиці:

Пропонується перейменувати  в смт Короп вулицю Генерала Панкова на вулицю Віктора Осовика.

Обгрунтування: після початку військового вторгнення Російської Федерації в Україну актуальним є проведення політики очищення від топонімів, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують державу - окупанта або її визначні, пам’ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, її діячів.

4. Суб’єкт, який вніс пропозицію щодо розгляду питання перейменування вулиці: нова назва вулиці  запропонована жителями вулиці Генерала Панкова, комісією з питань унормування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів Коропської селищної ради з урахуванням рекомендацій Українського інституту національної пам’яті та його установ.

5. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення: 01 березня 2023 року о 10.00 годині в приміщенні Коропської селищної ради за адресою смт Короп вул. Кибальчича,1 (сесійна зала).

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються на поштову адресу: 16200, Чернігівська область, смт Короп вул. Кибальчича, 1 та на адресу електронної пошти: kpselrada@ukr.net до 10 лютого 2023 року включно.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження; анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

 

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: смт Короп, вул. Кибальчича,1, комісія з питань унормування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів Коропської селищної ради (тел.:0465621105), kpselrada@ukr.net .

 

8. Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: Басанець Наталія, голова комісії з питань унормування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів Коропської селищної ради.

 

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – до 14 березня 2023 року, на офіційному вебсайті Коропської селищної ради.

 

Зазначене інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування в смт Короп  вулиці Генерала Панкова на вулицю Віктора Осовика  підлягає оприлюдненню на офіційному вебсайті Коропської селищної ради.

 

Інформаційна довідка про  Осовика Віктора Миколайовича

Осовик Віктор Миколайович народився 06.06.1977 року в с.Іваньків Коропського району (нині Новгород-Сіверського району) в робітничій сім’ї. Після закінчення школи був прийнятий в члени колгоспу ім. Т. Шевченка в с. Криски. У 1995 році був призваний до лав Збройних сил України, служив у військах Національній Гвардії України  м.Чугуїв Харківської області, займав посаду  командира автомобільного відділу.

Приїхав на постійне проживання в смт Короп в 1998 році. Одружився, має двох дітей. Розпочав свій трудовий стаж охоронцем в корпорації «Проун». З 2001 по 2008 роки працював в Центрі електрозв’язку ВАТ «Укртелеком» електромонтером лінійних споруд. В 2008 році почав займатись ковальством в ТОВ «Газбудсервіс». Вишукані вироби Віктора Осовика і зараз милують око мешканців селища. У 2011 році поїхав працювати на Київщину каменярем та покрівельником. Його бригада будувала будинки в Вишгороді, Гостомелі, Ірпені, Васильків, Бучі. Товариші Віктора запам’ятали, як відповідальну, спокійну, доброзичливу людину з добрим серцем та великою силою.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російських агресорів в лютому 2022 року Віктор пішов у Тероборону, а з початку квітня вступив добровольцем до лав територіального центру комплектування в роту охорони. Його рішення було зрозуміле і логічне. Звідти в травні місяці був направлений на Донеччину у військову частину А4590, 58 бригаду 16 окремого мотопіхотного батальйону 2 відділення медичного пункту на посаду санітарного інструктора у званні сержанта.

Бойовий шлях Віктора проходив дорогами Покровського, Лисичанська, Бахмута, базувалися на річці Сіверський Донець. Його 16 батальйон більше місяця тримав «нульову» позицію за с. Покровськ під Бахмутом, де мужньо тримали лінію й робили все, щоб не дати окупантам жодного шансу пройти вперед, під артилерійським та мінометними обстрілами, де вели жорстокі бої та ліквідували групу найманців ПВК «Вагнер».

Сержант Віктор Осовик за свої особисті якості і вміння пройти складні ділянки мав позивний «Медвідь». Зі слів його друзів військових Віктор був товариським, мужнім, справжнім, талановитим у військовій справі. Його основною бойовою зброєю був кулемет ПКМ або ДШК, а також використовував АГС-17.

12 липня 2022 року сержант Віктор Осовик  зі своїми побратимами повертався з бойового завдання з окупованої території, їх постійно обстрілювали та йшли за ними, не даючи перепочинку. В одну мить почався мінометний обстріл і Віктора було тяжко поранено в шию. Він мужньо тримався розказуючи, як надати медичну допомогу. Але пройшовши дуже велику відстань, до 3 кілометрів, було втрачено багато крові, не доїхавши до госпіталю в м. Дніпро, Віктор впав у кому.

16 липня 2022 року серце Віктора не витримало. Віктору Осовику  було лише 45… Але Герої не вмирають вони завжди будуть в наших серцях!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь