Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Риботині попрощалися із Захисником України Миколою Качурою

Дата: 19.11.2022 17:30
Кількість переглядів: 440

Світлячок, який завжди притягував до себе. Саме таким він назавжди залишиться у пам’яті рідних, близьких, друзів і всіх односельців.  

Він був завжди усміхнений, у Риботині кажуть, що взагалі ніколи не бачили його похмурим, якою б не була ситуація. Товариський, комунікабельний, щирий, чесний і справедливий, добрий, весельчак, ніби «притягував» до себе людей, умів знаходити зв’язок з усіма – і зі старшими за себе, і молодшими. Вірний друг, душа компанії. Спортсмен – відстоював честь рідного села у футбольних та волейбольних змаганнях, любив і інші види спорту. Трудяга, брався за будь-яку роботу. Найдорожчий брат, коханий чоловік, зовсім недавно одружився…

Микола Качура народився 5 грудня 1992 року в Риботині у багатодітній родині. 2009 року закінчив школу. Потім була служба в армії,  робота в столиці.

На захист рідної України наш земляк пішов ще під час проведення АТО. Після повномасштабного вторгнення росії став до боротьби з ворогом спочатку в складі роти охорони, потім – військової частини, на посаді головного сержанта мотопіхотної роти.

… Болюча звістка накрила громаду в середу – поблизу Бахмута, внаслідок ворожого мінометного обстрілу, наш Захисник загинув.

Вчора ввечері земляки на колінах зустріли свого Героя, а сьогодні – провели в останню путь.

Сьогодні його подвір’я в Риботині було переповнене людьми, квітами з чорними та синьо-жовтими стрічками й смутком. Попрощатися із вбитим російськими злочинцями Захисником України прийшло дуже багато людей, котрі вважали своїм обов’язком подякувати та віддати шану Героєві. За вранішнє сонце й українське небо над нами, за наше майбутнє він віддав найцінніше – життя.

Схиляємо голови перед мужністю і відвагою нашого Захисника, перед його світлою пам’яттю.

Щирі співчуття висловлюємо дружині Марині, братам Сергію, Валерію, Василю, сестрам Мирославі, Оксані, Ользі, Яні, Юлії, Тетяні, всім людям, які втратили друга, товариша, близьку людину.

Вічна Пам’ять і шана Захиснику України!

Слава Герою!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь