A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Допомогли оформити розлучення з чоловіком, що залишився на тимчасово окупованій території

Дата: 15.11.2022 11:36
Кількість переглядів: 259

Іноді різні світоглядні погляди одного з подружжя призводять до руйнування шлюбу. Сімейне життя Людмили та Сергія дало тріщину ще в 2014 році, коли почалася збройна агресія рф проти суверенітету та територіальної цілісності України.

Коли їхнє селище Слов’яносербськ, що на Луганщині, стало тимчасово окупованою територією, чоловік залишився там жити й далі, а його дружина вирішили поїхати звідти та почати життя на новому місці.

«Переконати чоловіка, з яким я перебувала у шлюбі з 2000-го року, якого, як мені здавалося, я добре знаю, виїхати на підконтрольну Україні територію я так і не змогла. Різні політичні погляди та відсутність порозуміння призвели до постійних суперечок, які залагодити не вдалося, що призвело лише до формального існування нашого шлюбу», – розповіла Людмила.

Жінка прийняла для себе остаточне рішення, що їх шлюб не може існувати далі, його потрібно розірвати. Людмила звернулася до юристів Окнянського бюро правової допомоги Подільського місцевого центру з надання БВПД.

Правову допомогу жінці надавала юристка Ольга Мокусей, яка ознайомилась з наявними у клієнтки документами та підготувала позовну заяву про розірвання шлюбу. Позов довелося подавати до Покровського районного суду Дніпропетровської області, оскільки зробити це за місцем проживання відповідача неможливо, адже у тих регіонах держави, де йдуть активні бойові дії та суди тимчасово не можуть працювати, Верховний Суд змінив територіальну підсудність справ.

З’ясувавши зміст заявленої вимоги, вивчивши матеріали справи, враховуючи інтереси позивачки, суд задовольнив позов про розірвання шлюбу .

«Зараз, коли триває війна, багато українських сімей стали міцнішими. Але є й непоодинокі випадки руйнування сім’ї на ґрунті різних політичних поглядів, що призводить до частих непорозумінь та конфліктів між подружжями», – говорить Ольга Мокусей.

Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень https://reyestr.court.gov.ua/Review/105206127

 

Нагадуємо, що правову допомогу можна отримати звернувшись до Коропського бюро правової допомоги з 09-00 год. до 18-00 год. з понеділка по п’ятницю за адресою: смт. Короп, вул. Успенська, 2, тел.:(04656) 2-12-62.

Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 8-00 год. до 17-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Титаренка С., 6-А , тел.: (04644) 3-30-01.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь