Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

До  уваги сільськогосподарських  товаровиробників  громади!

Дата: 12.10.2022 15:08
Кількість переглядів: 261

Фото без описуНа сьогодні в країні реалізується підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції (фізичних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – підприємців, які здійснюють свою діяльність у сфері сільського господарства) по 2-х напрямках:

  1. Бюджетна дотація за утримання корів  у розмірі 5300 гривень на одну корову – отримувач повинен мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.
  2. Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних сільськогосподарських  угідь у розмірі  3100 гривень на 1 гектар   -  отримувач повинен мати у власності та/або користуванні  від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення  для провадження сільськогосподарської діяльності.

Для отримання бюджетних коштів земельна ділянка не повинна бути передана в оренду чи користування!!! Заявник має сам обробляти дані земельні ділянки!!!  Отримувач  разом із заявкою програмними засобами Державного аграрного реєстру вносить  відомості  про  площі посівів сільськогосподарських культур та насаджень плодово-ягідних культур.

У разі коли земельна ділянка передана у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар.

Сільськогосподарські виробники мають право скористатись лише одним видом підтримки – або за утримання корів, або за площу оброблюваних сільськогосподарських угідь!!!

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року, граничний строк подання заявки — 15 листопада поточного року.

Для отримання бюджетних коштів  отримувач (власник корів або власник (користувач) земельної ділянки)  повинен  створити  власний  кабінет  на  сайті Державного аграрного  реєстру  https://reg.dar.gov.ua/  та оформити та подати заявку на отримання бюджетних коштів.

Для подання заявки заявник має мати електронний ключ, під яким формує та подає заявку в Державному аграрному реєстрі, та  відкритий  рахунок в одному  з  банків України – IBAN, на який будуть надходити   кошти.

Після  реєстрації  у власному кабінеті автоматично з відповідних реєстрів підтягуються дані про  ідентифікованих тварин та зареєстрованих земельних ділянок.

Після формування заявка має бути підписана електронним ключем заявника та надіслана на розгляд. Періодично  заявнику  необхідно переглядати  кабінет  та  статус заявки. Некоректно заповнена заявка може бути повернута  на  доопрацювання.

На сайті  Коропської  селищної  ради за посиланням  https://koropska-gromada.gov.ua/news/1663228381/ покроково  розписана процедура реєстрації  особистого кабінету  та оформлення заявок на отримання бюджетних коштів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь