A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

«Первоцвітам» — двадцять: і ювілей відзначили, і захисників підтримали

Дата: 03.08.2022 21:08
Кількість переглядів: 509

Цими серпневими днями минає двадцять років від тієї миті, як восьмеро творчих земляків, для кого художнє слово і мистецтво є важливою частиною життя, заснували при центральній районній бібліотеці творчий клуб із назвою «Первоцвіти Коропщини».

За два десятиліття так багато всього зроблено: понад 60 книг, зокрема п’ять альманахів, сотні яскравих зустрічей, поїздок, прекрасних свят… І тисячі сердець, закоханих у творчість наших земляків.

Ювілей народження Клубу припав на дуже важкі для України часи. Наші творчі, щедро обдаровані талантами земляки переконані, що Перемогу треба наближати будь-якими засобами, зокрема і мистецькими. А тому з нагоди ювілейної дати провели благодійний концерт, щоб підтримати наших воїнів.

Пройшов творчий захід під липами у парку імені Миколи Кибальчича.

До речі, в букеті «Первоцвітів» красуються не тільки літератори і музиканти. Клуб об’єднує майстрів пензля й вишивки, інкрустації соломкою та інших рукотворних див. Їхні вироби продавались на благодійному міні-ярмарку, звісно, теж у підтримку ЗСУ.

На запрошення творчого клубу до ярмарку долучилися представники Молодіжної ради, а також волонтери і майстри — заставили столи різними смаколиками, напоями, виробами, квітами та іншим. Торгівля йшла жваво, а всі кошти йшли у скриньку для захисників.

А тим часом «Первоцвіти Коропщини» чарували публіку своєю творчістю.

Розпочали дійство із молитви за Україну, за наших воїнів і патріотів. Вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання…

Лунали щирі вітання й вдячність за прекрасну творчу працю — від голови громади Володимира Куніцина, від начальника відділу культури і туризму Сергія Семенова.

Письменниця, журналістка і краєзнавbця, засновниця творчого клубу Валентина Михайленко згадала перші кроки літературного об’єднання, і все, чого вдалося досягти та чим можна пишатися. Подякувала всім, хто був поруч і допомагав – зокрема голові громади, всім колегам і однодумцям та, звичайно ж, читачам і поціновувачам творчості.

Ведучі заходу – голова творчого клубу Світлана Милько та поет Андрій Батурин – по черзі запрошували до святкового мікрофона щедро обдарованих талантами наших земляків. Лунала поезія, проза та пісні.

Любов Борисенко, Антоніна Гавриленко, Валентина Михайленко, Сергій Токарєв, Наталія Рожок, Тамара Мисник, Людмила Кожедуб, Валентина Михайленко, Тетяна Кузьменко, Віта Карпушкіна, Раїса Губар, Ганна Савич, Василь Кирилюк, Любов Сушениця, Тамара Висоцка, Валентина Городня, Артем Шевченко… Кожен – талант, особистість, гордість краю.

Різні теми були оспівані й описані, але лейтмотивом пройшла тема любові до рідного краю, мрії про мир, ненависть до ката-окупанта.

Творча зустріч вдалася щирою, теплою та зворушливою. Дощ, який розпочався з середини заходу, не завадив ні задушевному спілкування, ні благородній меті.

За результатом благодійного концерту та ярмарку 15 тисяч 656 гривень передали особисто Аллі Шаповал, адже на її рахунку консолідуються кошти для захисників з нашої громади.

Все буде Україна!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь