Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Працював виконавчий комітет

Дата: 29.07.2022 16:20
Кількість переглядів: 307

Крім заходів з нагоди Дня Української Державності, про які ми вже поінформували, вчора пройшло також засідання виконавчого комітету Коропської селищної ради.

Провів засідання голова громади Володимир Куніцин.

Члени виконкому опрацювали 34 питання, які стосувалися комунальних підприємств, бюджету, оборонної роботи, захисту прав дитини тощо.

Комунальна сфера

  • виконком зробив щорічне перезатвердження тарифів на водопостачання та водовідведення КП «Вода». Ціни залишаються на тому ж рівні;
  • погодив піврічні звіти директорів комунальних підприємств «Благоустрій» та  «БЛАГОУСТРІЙ СЕРВІС» та затвердив штатний розпис КП «Благоустрій»;
  • затвердив калькуляцію вартості послуг, які надає КП «Благоустрій»  — 19 позицій, включаючи вартість перевезення вантажів різною технікою, вартість пробігу техніки, косіння та іншої роботи, а також вартість виробів, які виготовляє підприємство. Детальніше про всі ціни можна дізнатися в КП «Благоустрій» або в старост.

Бюджет

Внесені зміни до бюджету громади на цей рік:

  • на 100 тисяч гривень зменшене фінансування Програми проведення нормативної грошової оцінки земель і відповідно на цю суму збільшене на Програму забезпечення проведення заходів і робіт з  мобілізаційної підготовки місцевого значення;

Діти

Розглянувши питання по лінії відділу – служби у справах дітей, виконком надав статус дитини, позбавленої батьківського піклування; встановив опіку над дитиною, позбавленою батьківського піклування; затвердив висновок про визначення місця проживання дитини.

Інше

Рішенням виконкому:

  • створене добровільне формування цивільного захисту Коропської селищної ради (це тимчасове добровільне об’єднання громадян для допоміжних робіт у разі надзвичайної ситуації);
  • оновлений склад Молодіжної ради у зв’язку з недавньою зміною голови і секретаря та досягненням деякими учасниками  віку, граничного для членства у Молодіжній раді;
  • крім цього, виконком розглянув заяви громадян.

На завершення голова громади обговорив зі старостами ряд важливих питань життєдіяльності старостинських округів. Зокрема, доручив тримати на контролі, щоб громадяни соціальних категорій, які визначені отримувачами гуманітарної допомоги, її отримали (оскільки є люди, які мають на неї право та мають гостру потребу, але не звертають, бо соромляться, або ж з інших причин).

Також спільно з начальником 9 Державного пожежно-рятувального поста Юрієм Лавриком по кожному селу проаналізували стан джерел води для заправки пожежних автомобілів.

 

Товариство Червоного Хреста

На засідання виконкому завітала голова відокремленого підрозділу ЧОО Товариства Червоного Хреста Таїсія Онопка.

Дуже добре, що у нашій громаді працює ця благодійна організація, оскільки вона взяла на себе великий масив роботи з забезпечення нужденних громадян найнеобхіднішим. Два тижні тому в громаду надійшов черговий великий вантаж (13 тонн) допомоги, з  продуктами харчування та засобами гігієни. У фокусі  — внутрішньо переміщені особи, які приїхали з зон бойових дій або ж у кого зруйноване житло.

Звертаючись до старост, Таїсія Онопка попросила всіх проаналізувати, скільки  таких людей живе в наших селах, щоб найближчим часом всі вони отримали благодійну допомогу.

Тож якщо ви підпадаєте під цю категорію ВПО, будь ласка, звертайтеся в наш Червоний Хрест.

До речі, дуже добре і з вдячністю відгукувались про нашу благодійну організацію переселенці з Есманьської громади, які  оселилися в Поліському. По це на виконкомі розповіла староста Надія Солошенко. Завітавши в Червоний Хрест, люди одразу ж отримали допомогу; також задоволеними вони залишилися після відвідування нашого ЦНАПу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь