A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Він віддав життя за нас усіх, за Україну

Дата: 26.07.2022 13:27
Кількість переглядів: 549

Фото без описуЛюблячий син, чоловік та батько, найдорожчий брат, найкращий кум, друг, побратим, світла, добра, чесна і справедлива, працьовита людина… Як же боляче і гірко, коли біля цих слів стоїть коротке, гостре, і несправедливо жорстоке «був».

Сьогодні ввечері Коропщина – орієнтовно у 20:30  – востаннє зустріне свого земляка, Героя Петра Торшина із Риботина. Він боровся за всіх нас прости російської орди. Але ворог обірвав молоде життя. Нашому земляку навіки залишиться 32...

Петро Торшин народився в Риботині, тут навчався в школі. Вчителі пригадують, що був дисциплінований і старанний, найбільше любив точні науки, був активний у громадському житті, любив працювати руками — допомагав по господарству вдома, залюбки займався столярною справою. Любив рибалити. І футбол. У Риботині часто проводять місцеві турніри, і Петро у складі команди «Болото», тричі ставав чемпіоном. На його рахунку багато вирішальних голів…

 

 

 

 

Фото без опису
Петро Торшин - у верхньому ряду по центру

Після школи вивчився в Глухівському коледжі на механіка-водія. Кілька років працював електриком Нехаївської дільниці експлуатації електромереж. «Відмінний фахівець, золота людина»  — такі слова сказав про нього керівник дільниці Сергій Олексенко.

Потім здібний і працьовитий чоловік поїхав у столицю. Здобув вищу освіту, влаштувався в «Укренерго», потім працював провідним інженером у Верховній Раді.

… Після вторгнення російського загарбника на нашу землю, Петро Торшин відправив дружину і маленького 5-річного сина за кордон, а сам став на захист України. Спочатку був призваний до роти охорони, потім — переведений у військову частину.

Про обставини того фатального липневого дня розповів односелець  Петра Андрій Козуб. Обидва разом тримали позицію — не давали окупантам взяти село Нижнє Покровське під Бахмутом.

Ворог почав обстріл із мінометів і танків, пішла ворожа піхота, почався ближній контактний бій. Петро Торшин отримав кульове поранення в руку. Були й інші поранені. Евакуація з-під обстрілів була важкою… Наш земляк втратив багато крові, проте все ж вдалося вирватися із небезпеки. Однак справжня біда була попереду... Одна мить — евакуаційний чотиритонний броньований Hummer кинуло, наче іграшковий. Поранені, які їхали всередині, всі опинились зовні, дехто без свідомості…

Все  трапилося 18 липня. Цей час життя нашого земляка намагалися врятувати в госпіталі міста Дніпра. Та вчора пообіді, на жаль, серце Петра Торшина зупинилось.

Важка, безповоротна втрата!

Щирі співчуття висловлюємо дружині й маленькому сину захисника, брату Сергію, мамі Людмилі Андріївні, бабусі Наталії Сергіївні, всім близьким і рідним, близьким і друзям полеглого Героя.

Надаємо номер карти для підтримки родини:

5168745109291895

(Торшин Сергій)

 

Увечері, близько 20:30, зустрічаємо нашого Героя на Коропщині. Кортеж їхатиме зі сторони Карильського, по вулиці Київській і далі на Риботин.

Час зустрічі буде уточнений окремо.

 Прощання — завтра, 27 липня, в Риботині.

Вічна Пам’ять і Слава Захиснику!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь