A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Запитуєте – відповідаємо

Дата: 14.06.2022 12:24
Кількість переглядів: 217

Фото без описуЧи повинен пенсіонер самостійно повідомляти ПФУ про працевлаштування?

    Так, пенсіонери зобов’язані повідомляти органи Пенсійного фонду про обставини, що спричиняють зміну розміру пенсійної виплати, зокрема, про  працевлаштування та звільнення з роботи.

???????

  • Як виправити помилку у трудовій книжці?

Потрібно звернутися до служби персоналу останнього місця  своєї роботи. Згідно з наказом Мінпраці № 58 від 29.07.1999 зміни, зокрема, про дату народження на першій сторінці трудової книжки, виконуються за останнім місцем роботи на підставі документів і з посиланням на номер і дату цих документів.

  • За яких обставин можна вийти на пенсію за віком достроково?

Відповідно до Закону України від 15.02.2022  № 2040-XI  «Про внесення змін до деяких законів України щодо вносконаленняпенсійного законодавства»  громадяни мають право на достроковий вихід на пенсію за віком, якщо:

 - трудовий договір з працівниками розірвано не більше ніж за півтора року до досягнення пенсійного віку у зв'язку  зі змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скороченням чисельності або штату прцівників, за умови реєстрації осіб у державній службі зайнятості та відсутності підходящої для них роботи;

- через виявлення невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров'я у визначеному порядку.

  • Два місяці офіційно працюю на новій роботі, але на порталі електронних послуг ПФУ не відображається інформація про початок роботи (трудовий стаж, ЄСВ). Коли вноситься інформація про трудовий стаж у кабінеті ПФУ: на початку трудової діяльності чи після звернення?

Податкова звітність подається поквартально, термін подачі звітності - 40 днів після закінчення кварталу. Саме тому з інформацією про заробітну плату та страховий стаж можна ознайомитися після подання підприємством/установою звітності за відповідний квартал.

  • Що таке страховий стаж?

Це період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачує страхові внески в сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Мінімальний внесок становить 22% мінімальної зарплати, із січня по вересень 2022 року розмір такого внеску становить 1430 грн/місяць (6500 x 0,22).

 

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь