Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Договір на вивезення сміття: як укласти та скільки це коштує

Дата: 26.05.2022 09:45
Кількість переглядів: 3069

Фото без описуКожен громадянин та суб’єкт господарювання, який сумлінно виконує Закони України, зобов’язаний мати підписаний договір з комунальним підприємством на вивезення твердих побутових відходів.

Шкода,  але до цього часу далеко  не всі юридичні та фізичні особи  Коропської громади мають  такі договори. Пояснюють це аргументами типу: «У мене не має сміття», «Власне сміття я сам утилізую», «Вивожу сміття на полігон власним транспортом».

Хочеться наголосити, що згідно з чинним законодавством  України (ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», «Про відходи», «Про місцеве самоврядування в Україні»), власник або винаймач, користувач, зокрема орендар, джерел утворень побутових відходів  укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами, відповідно до норм утворення побутових відходів та затверджених тарифів  на відповідні послуги.

На території нашої громади виконавцем послуг з вивезення побутових відходів  визначено КП «Благоустрій» Коропської селищної ради.

До джерел утворення побутових відходів відносяться: житлові будинки, підприємства, установи та організації різних форм власності, магазини, аптеки тощо.

Провівши розрахунки відповідно до затверджених норм надання послуг з поводження з побутовими відходами та діючих тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами,  КП «Благоустрій» Коропської селищної ради доводить до відома, що щомісячна плата за  поводженням  з побутовими відходами становить:

  • житловий будинок  за 1 мешканця  – 12, 00  грн.
  • адміністративні установи та організації  за 1 працівника – 7,35 грн.
  • магазини, аптеки  за 1 м2 торгівельної площі – 2,90 грн.

 

Що стосується організації збирання та вивезення побутових відходів, то КП «Благоустрій» повідомляє, що на території громади встановлені металеві контейнери для збирання ТПВ та контейнери – «сітки» для збирання пластику. Частина фізичних та юридичних осіб  виносять ТПВ та пластик саме в ці контейнери, які підприємство вивозить кожної п’ятниці з 8.00 до 17.00. Проте є частина території, на якій контейнери не встановлені.

Керівником підприємства прийнято рішення щодо виготовлення додаткових контейнерів власними силами. Тому поступово підприємство намагатиметься встановити контейнери  на всій території Коропської громади. 

Тій частині населення та установам і організаціям, які не мають контейнерів, КП «Благоустрій» пропонує вивіз сміття безконтейнерним способом. Збирання та вивіз побутових відходів за даною схемою відбувається  двічі на місяць у першу та останню п’ятницю поточного місяця.

У першу п’ятницю місяця  збирання проводиться по вулицях та провулках – Вознесенська, Козацька, Дружби, Пробитовська, Шевченка, Слобідська, Толстого, Заводська, Ігоря Шкляра, Чкалова, Михайлівська, Гагаріна,  Авіації, Польовий, 50 років Перемоги, Генерала Панкова, Пушкіна, Довженка.

В  останню п’ятницю місяця збирання проводяться по вулицях та провулках: Дачна, Лісова, Берегова, Краснопільська, Піщана, Маршала Руденка, Прорізна, Горького, Кибальчича, Пушкіна, Грушевського, Спортивний, Зелена, Комунальна, Київська, 1 травня, Лермонтова, Нова, Електрична, Жуковського, 8 Березня, Молодіжна, Механізації, Вишнева, Робітнича, Будівельна, Аграрна, Чернігівська, Воздвиженський, Южний, Многогрішного, Успенська, Архітектурна, Незалежності. 

Тверді побутові відходи повинні бути щільно запаковані в  міцну тару (наприклад – білі мішки або картонні коробки, заклеєні скотчем), вага одноразового виносу сміття має бути не більше 18 кг на 1 проживаючу особу.

 

КП «Благоустрій» Коропської селищної ради заключає договори на вивіз твердих побутових відходів за адресою: вул. Кибальчича 1 (приміщення адміністрації на першому поверсі) з 9.00 до 14.00 год.

Для заключення договорів на вивезення твердих побутових відходів при собі мати:

  • для фізичних осіб – паспорт, ідентифікаційний код, домову книгу;
  • для юридичних осіб – виписку з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Тел. для довідок – 2-13-35, 098-424-38-04, 097-751-40-94, 096-608-58-33

За  відсутності договору на поводження з побутовими відходами  та відсутності оплати за надані послуги –  юридична чи  фізична особа буде притягнута до відповідальності, згідно ст.152 КУпАП –  Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, що тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Шановні жителі громади і суб’єкти господарської діяльності! Давайте разом зробимо нашу громаду ще чистішою та чепурнішою, адже громада -  це наш спільний дім, в якому жити нам і нашим дітям, тож збережемо довкілля для прийдешніх поколінь!

КП «Благоустрій»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь