A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На Чернігівщині перерахували пенсії

Дата: 02.05.2022 16:55
Кількість переглядів: 178

Перерахунки з 01.03.2022

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2022 № 118 «Про індексацію пенсій та заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році» було проведено перерахунки пенсій 288,6 тисячі цивільних пенсіонерів. Розмір пенсії підвищено 263,5 тисячі осіб, середній розмір підвищення склав – 279,86 грн, а також перерахунки пенсій 18,7 тисячі пенсіонерів силових структур, середній розмір підвищення склав 710,12 грн.

Перерахунок пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» до 2019 року, проведено із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії – у розмірі 1,14. Внаслідок цього середньомісячна заробітна плата (дохід), яка враховується для обчислення пенсії збільшилась з 5426,60 до 6186,32 грн. Сума підвищення встановлена не меншою за 100 грн.

Розміри пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», які призначені до 31 грудня 2021 року включно, підвищені на коефіцієнт збільшення 1,14 у межах максимального розміру пенсії, визначеного законом.

 На вказаний коефіцієнт збільшення підвищені мінімальні розміри пенсій по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи та інші пенсії особам з інвалідністю з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Встановлено доплату особам, на яких не поширюється порядок індексації у сумі 135 грн, яка буде враховуватися при проведенні наступних перерахунків.

З 1 березня ц.р. на 14 % підвищені компенсаційні доплати до пенсії літніх людей. Після індексації виплати становлять: для осіб віком від 75 до 80 років – 456 грн, для осіб, які досягли 80 років і старших – 570 грн.

З 1 березня ц.р. особам, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і які мають повний страховий стаж (чоловіки – 35 років, жінки – 30 років), а також особам з інвалідністю І групи, які отримують пенсію, призначену відповідно до зазначеного Закону підвищено мінімальну пенсійну виплату з 2200 до 2300 грн, а непрацюючим пенсіонерам, які не мають повного страхового стажу, пенсійні виплати збільшено на 166 грн. - до 2100 грн.

Перерахунки пенсій здійснено автоматично, пенсії в нових розмірах пенсіонери отримали в березні місяці.

Перерахунки з 01.04.2022

Відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» органи Пенсійного фонду України, щороку з 1 квітня, без додаткового звернення особи, проводять перерахунок пенсії тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення такого перерахунку.

Перерахунок пенсії згідно із Законом проводиться особам, які після призначення пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі або менш як 24 місяці страхового стажу, за умови, що після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менш аніж два роки.

 Після отримання даних з Державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2022 року, а це буде травень місяць, з 1 квітня буде проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

В червні, крім перерахованої пенсії, буде виплачено доплату за квітень і травень 2022 року.

Важливо! Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області працює у звичному режимі.

 

За інформацією фахівців
Головного управління Пенсійного фонду України
в Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь